Rusland wil bitcoin niet aanpakken zoals China

Betalen met bitcoin (BTC) is verboden in Rusland, maar het land lijkt niet van plan alle deuren dicht te gooien voor de digitale munt.

Onderminister van Financiën Alexey Moiseev denkt dat Russen voorlopig prima bitcoin kunnen kopen en gebruiken in het buitenland. Hij stelt dat staatsburgers niet bang hoeven te zijn dat ze daar thuis last van hebben. Dat meldt het Russische Interfax.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Moiseev: ”Russische burgers kunnen een wallet openen buiten de Russische Federatie, maar als ze binnen de Russische Federatie opereren, zullen ze, denk ik, voor de hele nabije toekomst verboden zijn vanwege onze financiële soevereiniteit.”

Kortom: als je de mogelijkheid hebt om in het buitenland aan BTC te komen lijkt er momenteel weinig aan de hand. Je kunt er alleen niet mee betalen of in handelen.

Dit soort uitspraken kun je overigens prima met een korrel zout nemen. Rusland worstelt nog altijd met de richtlijnen en regels voor bitcoin en eventueel andere digitale valuta. Zo zien zij een gevaar in het accepteren van BTC als officiële valuta voor de stabiliteit van het land.

Bitcoin in Rusland

De deur staat dus nog op een kier in Rusland als het gaat om bitcoin en de acceptatie daarvan. Het lijkt er niet op dat het land snel de weg van China gaat volgen.

Daar is sinds dit jaar een beweging vanuit de overheid op gang gekomen om alles schoon te vegen. Van cryptobeurzen tot aan miners, alle prominente namen moesten noodgedwongen stoppen of verhuizen vanuit China.

Rusland en bitcoin zijn een bijzonder onderwerp. Het land kent al strenge regels voor de handel in bitcoin. Het land kocht recentelijk software om de geldstromen van BTC in kaart te brengen. De communicatie rondom cryptobeurzen en andere partijen in de industrie is niet bepaald positief te noemen.

Tegelijkertijd zien we ook andere ontwikkelingen. Zo zit een significant deel van de bitcoin miners in Rusland. Naast bijvoorbeeld de Verenigde Staten en Kazachstan, heeft ook Rusland met 6,5 procent een behoorlijk aandeel in het netwerk.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsRusland

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...