Bitcoin mining is hot in Bhutan: $500 miljoen gezocht voor groots project

Bitcoin mining is hot in Bhutan: $500 miljoen gezocht voor groots project

Bitdeer bouwt bitcoin mining centrum in Bhutan met koolstofvrije energie. Het koninkrijk kwam eerder dit jaar in het nieuws: het land investeerde in bitcoin en in minen. Daar komt dit nieuws bovenop.

Bitdeer, een bitcoin mining bedrijf geleid door voormalig Bitmain CEO Jihan Wu, heeft bevestigd dat het haar aanwezigheid in de regio uitbreidt en zich vestigt in het Koninkrijk Bhutan. Het bedrijf heeft een samenwerking aangekondigd met Druk Holding & Investments (DHI), de commerciële tak van de koninklijke regering van Bhutan.

Het doel van deze samenwerking is om een bitcoin mining operatie op te zetten die "100% koolstofvrij" is en gebruik maakt van hydro-energie. Bitdeer en DHI zijn van plan om een closed-end fonds op te richten met als doel tot $500 miljoen op te halen vanuit de internationale gemeenschap, aldus de aankondiging.

Het in Singapore gevestigde Bitdeer,ging vorige maand naar de Nasdaq-beurs via een fusie met Blue Safari Group. Zij willen meer marktaandeel pakken.

Bitdeer is van plan om een ​​100-megawatt operatie op te zetten in Bhutan. De bouw begint naar verwachting in het tweede kwartaal van 2023 en zal plaatsvinden tussen juli en september.

Bhutan beschikt over goedkope hydro-elektrische energie, wat het land een interessante keuze maakt voor miners.

Lees meer over:
Bitcoin mining

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties