Disclaimer
Wanneer je via affiliate links in onze content een aankoop doet, kunnen wij een commissie verdienen zonder extra kosten voor jou. Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Het kleine Bhutan begon met bitcoin minen rond een prijs van $5.000

795

Het koninkrijk Bhutan, gelegen in de Himalaya, heeft al enkele jaren in het geheim bitcoin gemined met behulp van zijn immense voorraden waterkracht. Door waterkracht te gebruiken als energiebron, heeft het land geprobeerd om de opbrengsten te gebruiken om stroom- en hardwarekosten te subsidiëren. Bhutan heeft een overschot aan waterenergie.

Volgens Forbes zijn er geruchten dat het land zelfs staatsondernemingen heeft opgericht om dit project op te zetten. Een opmerkelijke move. Bhutan richt zich als land niet op een groeiende economie als leidraad, maar ze gebruiken tevredenheidsindexen om de koers van het land te bepalen. De huidige koning van het land is Jigme Khesar Namgyel Wangchuck.

Hoewel er al sinds 2020 gesprekken zijn gevoerd over mining heeft de regering van Bhutan haar plannen tot nu toe nooit bekendgemaakt. Pas nadat Forbes contact had opgenomen met Bhutanese functionarissen werd het nieuws wereldkundig gemaakt. Een regeringsvertegenwoordiger bevestigde aan de lokale krant The Bhutanese dat het enkele jaren geleden was begonnen met minen toen de prijs van bitcoin rond de $5.000 lag.

Opvallend is dat Bhutan ook in gesprek is met Bitdeer om toegang te krijgen tot 100 megawatt aan stroom voor een bitcoin mining datacenter in Bhutan. Dit zou het land na El Salvador een van de weinige landen maken met een door de staat gerunde Bitcoin-mijn. Bitdeer heeft bevestigd dat de bouw van het datacenter in het tweede kwartaal van 2023 wil beginnen. In 2024 moet het project worden afgerond.

Het is onduidelijk hoe groot de operatie van Bhutan precies is. Wel is duidelijk dat het land interesse heeft in BTC. Volgens Forbes suggereren douanegegevens dat er in de afgelopen jaren miljoenen dollars aan computerchips zijn geïmporteerd.

Eerder lekte al uit dat Bhutan ook investeerde in bitcoin. Door documenten in recente rechtszaken van cryptobeurzen kwam dit aan het licht.

Wij hanteren een strikt redactioneel beleid dat gericht is op feitelijke nauwkeurigheid, relevantie en onpartijdigheid. Onze content, gecreëerd door vooraanstaande experts uit de industrie, wordt nauwgezet beoordeeld door een team van ervaren redacteuren om te zorgen voor naleving van de hoogste normen in rapportage en publicatie.

Door: Robin Heester

Robin is een zeer ervaren Bitcoin schrijver. Sinds 2016 is hij al bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met Bitcoin. Hup Bitcoin! :)...

Array
(
    [0] => 215807
    [1] => 218092
    [2] => 218585
    [3] => 216389
    [4] => 217574
)