Bitcoin mining pool BTCcom verliest $3 miljoen door cyberaanval

BTC.com is slachtoffer geworden van een cyberaanval van $3 miljoen. Naar eigen zeggen heeft het geen invloed op de tegoeden van klanten, ondanks dat die wel zijn gestolen.

Mining pool 

Het betreft de zevende grootste bitcoin mining pool. Individuele miners kunnen hun rigs en daarmee hun rekenkracht op deze groep aansluiten. Zo delen de deelnemers de risico’s, maar worden ook de verdiensten verdeeld.

BTC.com had 3 december te maken met een cyberaanval, zo is te lezen in een persbericht. Hierdoor zijn er veel klantenfondsen en ook tegoeden van het bedrijf zelf buit gemaakt.

Naar verluidt kregen de aanvallers toegang tot ongeveer $700.000 aan activa van klanten en $2,3 miljoen aan activa van het bedrijf.

Het moederbedrijf van de pool en blockexplorer is BIT Mining, een beursgenoteerd bedrijf aan de New York Stock Exchange. Ze waren de afgelopen week gemiddeld goed voor 2,5% van totale de rekenkracht .

BIT Mining en BTC.com hebben een aanklacht ingediend bij de wetshandhavingsinstanties in Shenzhen in China. De lokale autoriteiten startten vervolgens een onderzoek naar het incident.

Ze zijn begonnen met het verzamelen van bewijsmateriaal.

“Het bedrijf zet zich in om de gestolen digitale activa terug te krijgen. We hebben ook nieuwe technologie ingezet om de hackers beter te blokkeren en te onderscheppen”.

Het voorval heeft naar wat schijnt geen invloed op de diensten van BTC.com en alles zal gewoon z’n gang blijven gaan.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining