Bitcoin miners in zwaar weer: meer dan $4 miljard aan schulden

Bitcoin miners hebben het zwaar. De afgelopen jaren gingen een aantal bedrijven in de industrie met hun aandelen naar de beurs.

De beursgang zorgt ervoor dat bedrijven hun cijfers moeten delen. Daaruit blijkt dat beursgenoteerde miners meer dan $4 miljard aan schuld open hebben staan.

Veel techbedrijven starten met financiering van buitenaf. Met investeerders, of via leningen. Zo lang je de maandelijkse lasten kunt betalen, kan het een effectieve manier zijn om te groeien.

Maar de wereld van bitcoin is volatiel. En dat geldt zeker ook voor miners. De omzet is afhankelijk van tal van zaken. Denk aan: de prijs van bitcoin, energieprijzen, lokale regelgevers. Het zorgt ervoor dat verschillende miners in de financiële problemen zitten.

Core Scientific

De grootste beursgenoteerde bitcoin miner is Core Scientific. Hoe lang zij deze titel nog kunnen handhaven is echter zeer de vraag. Het bedrijf heeft een noodlening van $37,4 miljoen losgeweekt bij geldschieters. Het geld is bedoeld om de boel draaiende te houden terwijl het bedrijf moet reorganiseren.

Core Scientific is een van de grootste miningbedrijven in de Verenigde Staten, maar moest afgelopen week faillissementsbescherming aanvragen onder de chapter 11 procedure. Stijgende energielasten, meer concurrentie en de dalende bitcoin koers hebben het bedrijf veel pijn gedaan.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...