Analist: grootste kloof tussen bitcoin prijs en hashrate sinds begin 2020

Permabull Mike McClone van Bloomberg Intelligence stuurt weer een stukje hopium de ruimte in. Volgens de senior grondstoffenstrateeg kent bitcoin de hoogste prijskorting afgemeten aan de rekenkracht van het netwerk. Een dergelijk laag prijsniveau, relatief aan de hashrate, is sinds het eerste kwartaal van 2020 niet meer voorgekomen.

Kloof tussen prijs en hashrate

De analist legt dus een verband tussen de marktprijs van bitcoin en de rekenkracht van het netwerk. Dat laatste blijft maar stijgen, terwijl de marktprijs al wekenlang hapert.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In een Twitter-bericht van 19 oktober suggereert de Bloomberg-analist dat de steeds stijgende hashrate, een metric om de rekenkracht en de veiligheid van het bitcoin netwerk te meten, in verhouding tot de marktprijs 'gunstig is', wat zich in de toekomst moet gaan uitbetalen.

McGlone wijst op een grafiek waarbij er een vergelijking is gemaakt tussen het tiendaagse gemiddelde van de hashrate in oktober. Deze is 'ongeveer gelijk' aan een theoretisch prijsniveau van rond de $ 70.000, terugrekenend op historische waarden. Maar de actuele prijs ligt een stuk lager, ~19.000 dollar.

De analist heeft een dergelijke kloof tussen prijs en hashrate voor het laatst waargenomen in het eerste kwartaal van 2020. Dat was een periode van prijsdips voordat BTC in het laatste kwartaal van 2020 naar een nieuwe all-time high steeg. Of dat nu weer gebeurt, valt altijd te bezien. Feit is dat MCGlone een vergelijkbare prijsbasis ziet ontstaan.

Permabull

De Bloomberg-analist staat bekend als een permabull, iemand die bullish is over de prijs van bitcoin vanwege de digitale schaarste van 21 miljoen stuks. Hij ziet dat er meer acceptatie ontstaat voor bitcoin in zowel de markt als bij de regelgevende instanties. Volgens hem zit bitcoin in een 'onverbiddelijke fase naar een mainstream positie tegen een relatief lage prijs'.

In een andere post op Linkedin zegt hij dat het een kwestie van tijd is voordat bitcoin beter gaat presteren dan andere grote activa zoals aandelen en edelmetalen. Historisch gezien heeft bitcoin de neiging om beter te presteren dan de meeste activa, en hij ziet dat instanties en banken de munt steeds meer omarmen.

In zijn ogen moet de prijs van bitcoin wel stijgen gezien de wet van vraag en aanbod en dat er sprake is van bodemvorming in het vierde kwartaal van 2022, zoals dat in 2018 ook het geval bleek.

Hij noteert: 'Het is geen verrassing dat een relatief nieuwe asset dat snel omhooggeschoten is, ook weer snel daalt als gevolg van het verkrappingsbeleid van de Federal Reserve in 2022. Bitcoin vertoont wel steeds meer tekenen van een bodem en ik zie het tij dit kwartaal weer keren'.

Simpelweg omdat de markt de bodem erkent en dat partijen daarop dan gaan acteren door meer naar bitcoin te vragen dan te verkopen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

By Wessel Simons

Journalist en mede-oprichter van bitcoinmagazine.nl in 2017. De site is uitgegroeid tot een van de belangrijkste bitcoin - en cryptosites van de Benelux met ruim 1 miljoen gebruikers.

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

bitcoin etf Bitcoin
BlackRock en Fidelity’s Bitcoin ETF’s Verbrijzelen Records met $3 Miljard Binnen 17 Dagen

De lancering van de spot bitcoin exchange-traded funds (ETF's) van BlackRock en Fidelity, respectievelijk IBIT...

Gary Gensler Nieuws
Bloomberg Analist Eric Balchunas: “Gary Gensler is de Drijvende Kracht Achter de Bitcoin Boom”

Analisten kijken al lang uit naar het moment dat bitcoin zijn hoogste waarde ooit weer...

Joe Biden Nieuws
Biden’s Bitcoin Mining Onderzoek Stopgezet na Juridisch Verzet

In een schikking over de juridische strijd rond de noodenquête naar bitcoin miners is overeengekomen...

Nieuws
Bitcoin Update: Onstuitbare Golf Kan Koers Verder Opblazen

In de afgelopen zeven dagen heeft Bitcoin een ongekende stijging doorgemaakt van ruim 21%, een...

chainlink Nieuws
Waarom Chainlink Wel Eens de Eerstvolgende Crypto met Eigen ETF Kan Zijn

Sommige analisten voorspellen een snelle lancering van een nieuw exchange-traded fund (ETF) dat gericht is...

Lees meer