Bitcoin mining start-up haalt $1,7 miljoen aan kapitaal op

Compass Mining, een start-up in de Bitcoin (BTC) industrie, heeft 1,7 miljoen dollar aan durfkapitaal opgehaald. De investeerders zijn Galaxy Digital, CMT Digital, CoinFund, Rarestone Capital en Zac Prince, CEO van BlockFi.

Bitcoin rekenkracht kopen

Compass Mining heeft zich tot doel gesteld om de mining markt te ‘democratiseren’. Ze zijn de bedenker van een marktplaats die aanbieders én kopers van mining apparatuur samen moet brengen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Want doorgaans kunnen alleen kapitaalkrachtige bedrijven in een grote bulk deze gespecialiseerde machines aanschaffen. In de ogen van Compass moet dat veranderen en moeten ook particulieren laagdrempelig een machine kunnen kopen.

Als koper op het platform ben je eigenaar van een machine, maar de leverancier houdt de machine in beheer maar stuurt wel de opbrengsten in BTC naar de koper. Dat lijkt op het cloud mining model, waarbij de eigenaar van de machine zijn rekenkracht verhuurt of verkoopt.

Tot nu toe heeft Compass Mining 11,4 miljoen dollar aan mining hardware verkocht, zo meldt The Block. Volgens CEO Whit Gibbs hebben ze 6,5 BTC in februari gedolven via ongeveer 1.000 klanten.

“Klanten die eind oktober machines via ons kochten, hebben dit medio februari al terugverdiend.”

Mining markt

Professionele beleggers zoals Galaxy Digital hebben hun pijlen ook gericht op de Noord-Amerikaanse mining markt, ook omdat deze regio ook steeds meer rekenkracht aan het Bitcoin netwerk levert.

Galaxy Digital heeft namelijk ook geïnvesteerd in een eigen mining tak en Foundry, onderdeel van Digital Currency Group, gaat 14.000 mining machines gaat plaatsen in Amerika.

Lees meer over:
mining

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...