Deze Bitcoin mining farm uit Canada bestelt 48.000 nieuwe machines in bullmarkt

1193 totale weergaven

Bitfarms heeft 48.000 nieuwe Bitcoin (BTC) miners besteld bij fabrikant MicroBT. Dat maakt de beursgenoteerde firma uit Canada vandaag bekend.

De aankoop is bedoeld om de capaciteit van de mining farm uit te breiden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Nieuwe Bitcoin miners

De levertijden liggen in de huidige bullmarkt relatief lang: de eerste machines worden pas in januari 2022 geleverd en de rest van de order in december 2022. Nog even geduld hebben dus.

De rekenkracht gaat van 1 exahash per seconde naar 5 exahash per seconde, een vervijfvoudiging van de capaciteit. Na installatie van alle machines kan Bitfarm eind 2022 beschikken over een rekenkracht van 8 exahash per seconde.

Met de huidige capaciteit van 1 exahash per seconde produceert – met de huidige moeilijkheidsgraad – Bitfarms ~5,7 Bitcoin per etmaal. Tegen de huidige marktprijs levert dat ~279.000 dollar per dag op.

Volgens CEO Emiliano Grodzki gaat het om een strategische aankoop.

“De tijdige levering van miners is één van de grootste uitdagingen van deze industrie. Dat komt door een wereldwijd tekort aan wafers, een component voor het maken van halfgeleiderchips”.

Mining bedrijven in Noord-Amerika blijven uitbreiden om de continue groei van de rekenkracht van het bitcoin netwerk bij te benen. Uit berekeningen van The Block blijkt dat minstens 10 bedrijven goed zijn voor een gezamenlijke order van 500 miljoen dollar aan nieuwe apparatuur.

Lees meer over:
mining

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...