‘Bitcoin moet onderdeel zijn van jouw pensioenplan’ volgens Scaramucci

Anthony Scaramucci denkt dat cryptocurrency’s een “integraal onderdeel zullen zijn van onze financiële toekomst”. Op zich is dit geen rare uitspraak van de investeerder, gezien hij al lange tijd positief is over Bitcoin. Maar nu noemt hij zelfs dat het eigenlijk onderdeel moet zijn van het pensioenplan.

Bitcoin in pensioenplan

Anthony Scaramucci was vroeger werkzaam op het Witte Huis als hoofd van de communicatie. In een interview met het tijdschrift 401K Specialist verstelde hij dat Amerikanen zo snel mogelijk in de populairste digitale cryptovaluta moeten kunnen investeren.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De 57-jarige hedgefondsmanager en politiek adviseur waarschuwt wel voor de volatiliteit. Maar dit is voor hem geen reden om Bitcoin níet in het pensioenplan mee te nemen. Het moet daarom in ‘hapklare en verteerbare hoeveelheden’ worden opgebouwd.

Hij stelt dat de volatiliteit van Bitcoin precies de reden is waarom hij erin gelooft. Overigens is hij ook de medeoprichter van SkyBridge Capital, die onlangs een aanvraag deden voor een Bitcoin ETF. Zij zouden dus goed kunnen profiteren als bitcoin in pensioenfondsen en -plannen terecht komt. Hij vertelde:

“Mensen kunnen binnen hun 401k handelen zonder fiscale gevolgen. Als het klopt wat we over bitcoin denken en als ik was uw financieel adviseur, zou ik u uitleggen dat het de technologie is die mensen de komende 100 jaar gaan gebruiken voor handel op de planeet.”

Het 401(k) pensioenplan is bedacht door Ted Benna in 1980. Hij ontdekte dat werknemers geld konden sparen met hun bruto inkomen. Dit is dus volledig belastingvrij sparen. Vandaag de dag heeft ongeveer 79% van de Amerikanen toegang tot het pensioenplan.

Vergelijking met Amazon

Scaramucci denkt dat bitcoin de best presterende asset van de komende tien jaar gaat zijn. Het mag duidelijk zijn: hij stopt zijn optimisme niet onder banken of stoelen. Eerder maakte hij ook al de vergelijking tussen Amazon en Bitcoin, twee ‘netwerken’ die binnen recordtijd de marktkapitalisatie van $1.000 miljard behaalden.

Hij vergelijkt de huidige “overgangsperiode” van bitcoin met wat er in de vroege jaren 2000 gebeurde met aandelen van Amazon. Hij wijst erop dat bitcoin intussen toch ook al 12 jaar oud is en dat het nog niet te laat is om succesvol in Bitcoin te stappen.

Tussen 2009 en 2021 was het rendement op de aandelen van Amazon maar liefst 64x. Amazon was twee decennia lang erg volatiel, en gaat nu gestaag omhoog. Zo’n patroon ziet Scaramucci ook voor Bitcoin.

Bitcoin ETF

Gisteren kwam er goed nieuws voor de investeerder en zijn Bitcoin fonds. Uit documentatie bij de Securities & Exchange Commission (SEC) blijkt dat de toezichthouder is gestart met het beoordelen van twee nieuwe bitcoin exchange traded funds (ETF).

Een daarvan is die van SkyBridge Capital, het investeringsfonds van de topman. SkyBridge wil haar ETF aanbieden op de New York Stock Exchange.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app!

Lees meer over:
fondspensioenfondsen

  By Redactie

  Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  Nieuws
  “Dalende bitcoin-ether spread goed nieuws voor altcoinhandelaren”

  De dalende bitcoin-ether-spread is muziek in de oren van altcoinhandelaren, zo meldt Coindesk vandaag. De...

  Bitcoin whales Nieuws
  Bitcoin (BTC) whales boeken gigantische winsten op hun investeringen

  Ki Young Ju van CryptoQuant deelt regelmatig interessante informatie over de blockchain van bitcoin. Ditmaal...

  Nieuws
  Bitcoin ETFs verzamelen ruim 746.831 bitcoin

  De Spot Bitcoin ETFs beginnen langzaam te merken hoe schaars bitcoin is. Als we Grayscale...

  Nieuws
  Bitcoin koers bereikt hoogtepunt van $61.000 op grote cryptobeurzen

  Bitcoin blijft in 2024 doorknallen. De prijs per BTC staat voor het eerst in ruim...

  bitcoin bullish Nieuws
  “Bitcoin opnieuw op $57.000 maar de markt staat op zijn kop”

  De bitcoin koers is deze week voor het eerst sinds 2021 weer op het niveau...

  Lees meer