‘Bitcoin moet onderdeel zijn van jouw pensioenplan’ volgens Scaramucci

Anthony Scaramucci denkt dat cryptocurrency’s een “integraal onderdeel zullen zijn van onze financiële toekomst”. Op zich is dit geen rare uitspraak van de investeerder, gezien hij al lange tijd positief is over Bitcoin. Maar nu noemt hij zelfs dat het eigenlijk onderdeel moet zijn van het pensioenplan.

Bitcoin in pensioenplan

Anthony Scaramucci was vroeger werkzaam op het Witte Huis als hoofd van de communicatie. In een interview met het tijdschrift 401K Specialist verstelde hij dat Amerikanen zo snel mogelijk in de populairste digitale cryptovaluta moeten kunnen investeren.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De 57-jarige hedgefondsmanager en politiek adviseur waarschuwt wel voor de volatiliteit. Maar dit is voor hem geen reden om Bitcoin níet in het pensioenplan mee te nemen. Het moet daarom in ‘hapklare en verteerbare hoeveelheden’ worden opgebouwd.

Hij stelt dat de volatiliteit van Bitcoin precies de reden is waarom hij erin gelooft. Overigens is hij ook de medeoprichter van SkyBridge Capital, die onlangs een aanvraag deden voor een Bitcoin ETF. Zij zouden dus goed kunnen profiteren als bitcoin in pensioenfondsen en -plannen terecht komt. Hij vertelde:

“Mensen kunnen binnen hun 401k handelen zonder fiscale gevolgen. Als het klopt wat we over bitcoin denken en als ik was uw financieel adviseur, zou ik u uitleggen dat het de technologie is die mensen de komende 100 jaar gaan gebruiken voor handel op de planeet.”

Het 401(k) pensioenplan is bedacht door Ted Benna in 1980. Hij ontdekte dat werknemers geld konden sparen met hun bruto inkomen. Dit is dus volledig belastingvrij sparen. Vandaag de dag heeft ongeveer 79% van de Amerikanen toegang tot het pensioenplan.

Vergelijking met Amazon

Scaramucci denkt dat bitcoin de best presterende asset van de komende tien jaar gaat zijn. Het mag duidelijk zijn: hij stopt zijn optimisme niet onder banken of stoelen. Eerder maakte hij ook al de vergelijking tussen Amazon en Bitcoin, twee ‘netwerken’ die binnen recordtijd de marktkapitalisatie van $1.000 miljard behaalden.

Hij vergelijkt de huidige “overgangsperiode” van bitcoin met wat er in de vroege jaren 2000 gebeurde met aandelen van Amazon. Hij wijst erop dat bitcoin intussen toch ook al 12 jaar oud is en dat het nog niet te laat is om succesvol in Bitcoin te stappen.

Tussen 2009 en 2021 was het rendement op de aandelen van Amazon maar liefst 64x. Amazon was twee decennia lang erg volatiel, en gaat nu gestaag omhoog. Zo’n patroon ziet Scaramucci ook voor Bitcoin.

Bitcoin ETF

Gisteren kwam er goed nieuws voor de investeerder en zijn Bitcoin fonds. Uit documentatie bij de Securities & Exchange Commission (SEC) blijkt dat de toezichthouder is gestart met het beoordelen van twee nieuwe bitcoin exchange traded funds (ETF).

Een daarvan is die van SkyBridge Capital, het investeringsfonds van de topman. SkyBridge wil haar ETF aanbieden op de New York Stock Exchange.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app!

Lees meer over:
fondspensioenfondsen