Bitcoin naar 12.000 dollar? Dit is wat Peter Brandt erover te zeggen heeft

In een recent draadje op Twitter heeft de legendarische analist Peter Brandt de onderbouwing voor een bitcoin koers van 12.000 dollar op tafel gelegd. Momenteel hangen we rond de 30.000 dollar, maar een daling van 80 procent vanaf de all-time high zou ons op 12.000 dollar brengen.

Eerste keer onder de piek van de vorige bullrun

Brandt komt met het publiceren van zijn grafiek tot de enige juiste conclusie, namelijk dat een daling van 80 procent zou betekenen dat bitcoin onder de piek van de vorige all-time high zou zakken. Het lijkt onwaarschijnlijk dat we zover terugvallen, zeker gezien de stappen die bitcoin als asset heeft gemaakt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Meerdere bedrijven hebben bitcoin op de balans, in El Salvador en de Centraal Afrikaanse Republiek is bitcoin wettig betaalmiddel en het aantal hodlers blijft toenemen. Verder is de hashrate hoger dan ooit en staat het Lightning Netwerk er ook steeds beter voor.

Op fundamenteel vlak hebben we weinig te vrezen, behalve het feit dat de wereldeconomie in puin ligt, de inflatie overal oploopt en centrale banken van plan zijn om de rente flink te verhogen. Vooral dat laatste lijkt voor de koers op de korte termijn roet in het eten te gooien.

Extreme angst in de markt

Aan de angst ligt het niet, want de Bitcoin Fear and Greed Index geeft momenteel een score van 10/100 af. Die score betekent dat de markt momenteel in een staat van extreme angst verkeert.

Op Twitter weten de meeste mensen wel hoe ze hier op moeten reageren. "Tijd om hebzuchtig te zijn", aldus Bettercallmars. Iets wat in het verleden zeker heeft gewerkt, aangezien dit vaak de momenten waren dat de markt een bodem vond.

We komen natuurlijk langzaam op een punt dat de verkopers geen munitie meer hebben. Tot die tijd zal bitcoin het echter zwaar hebben, zeker gezien het macro-economische klimaat er niet beter op wordt.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....