Week in Bitcoin: analist voorspelt stijging bitcoin koers van 60 procent

Week in Bitcoin: analist voorspelt stijging bitcoin koers van 60 procent

De wereld van bitcoin (BTC) staat nooit stil. Wat is er de afgelopen week allemaal gebeurd?

Inflatie in Nederland nog steeds hoog: +10,2%

Het is herhaling van zetten elke maand, maar de inflatie in Nederland blijft op een zeer hoog niveau. In mei ligt de inflatie 10,2% hoger dan in mei vorig jaar, bericht het Centraal Bureau van de Statistiek (CBS) vandaag op basis van een grove raming. Op 9 juni volgt een preciezer cijfer, aldus de statistici.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Harde lijn Europese Unie: bitcoin bedrijven verliezen vergunning na overtreden witwasregels

Crypto exchanges kunnen hun licentie verliezen zodra ze witwasregels overtreden. Dat stellen financiële toezichthouders van de Europese Unie. Het advies komt op een precair moment: want de wetgevers leggen de laatste hand op de Markets in Crypto Assets Regulation (MiCA). Een historische Europese wet om cryptocurrency's zoals bitcoin te reguleren. Het is een groots omvattend raamwerk om zowel de assets als de bedrijven erachter te reguleren.

New York jaagt nieuwe bitcoin miners weg met streng beleid

De senaat van New York heeft een wetsvoorstel aangenomen, waardoor een deel van de bitcoinminers vrijwel per direct op moet houden met minen. Het gaat om een verbod op proof-of-work met niet-hernieuwbare energiebronnen.

Witte Huis richt vizier op bitcoin miners in Amerika, stelt Bloomberg

De regering van Joe Biden maakt zich klaar om bitcoin miners harder aan te pakken. De Amerikaanse politici willen naar eigen zeggen het energieverbruik van bitcoin aan banden leggen. Het gaat specifiek om de CO2-uitstoot van miners.

Miners moeten bitcoin verkopen om rekeningen te betalen

Dalende koersen zorgen ervoor dat de winstgevendheid voor miners afneemt. Gevolg is dat ze hun bitcoin naar beurzen beginnen te sturen om ze te verkopen op de open markt.

Grote verzekeraars ontdekken bitcoin

Zakenbank Goldman Sachs heeft een enquête gehouden onder grote verzekeraars. Voor het eerst is ook gevraagd naar investeringen in bitcoin en andere cryptovaluta. Een klein deel heeft in cryptovaluta geïnvesteerd of denkt er serieus over na.

Directeur Fidelity deelt 'herziene' editie van stock-to-flow model van bitcoin

Het zal de ervaren bitcoiner niet zijn ontgaan: bitcoin staat ver onder het beroemde (of beruchte) stock-to-flow model. De 'voorspelling' dat bitcoin eind 2021 op de $100.000 zou staan, is niet gelukt en daarmee lijkt het model geïnvalideerd. Jurrien Timmer, directeur bij Fidelity, pakt het model er weer eens bij. Hij erkent dat het tekort geschoten is, maar dat er ook wel een interessante gedachte achter zit.

Analist Jason Pizzino voorspelt stijging bitcoin koers van 60 procent

De populaire handelaar en analist Jason Pizzino is hoopvol over een grotere rally voor bitcoin als de digitale munt het momentum kan vasthouden. Hoewel hij waarschuwt dat bitcoin "bergen te verzetten heeft", vertelt hij zijn 267.000 YouTube-abonnees dat bitcoin met 64 procent kan stijgen vanaf het huidige koersniveau als bepaalde cruciale hordes worden overwonnen.

'Bitcoin is de grootste bubbel van het moment', volgens onderzoek Deutsche Bank

Uit een enquête van Deutsche Bank blijkt dat de meerderheid van de beleggers nog steeds denkt dat bitcoin een "extreme bubbel" is. Meer dan de helft van de respondenten dichtte de cryptocurrency een beoordeling van 8 tot 10 toe.

Bitcoin Focus: Slimme partijen weten beter

Er zit nogal een verschil tussen mensen die roeptoeteren op Twitter en wat echte kenners denken over het energiegebruik van bitcoin. Hoe dat zit lees je in deze gratis editie van Bitcoin Focus.

Ook lees je over: de ‘Staat van Bitcoin’ volgens Block, ontwikkelingen in Panama en over Robosats, een manier om zonder centraal handelsplatform bitcoin te kopen.

Een nieuwe Bitcoin Focus dus. Wil je meer inzichten? Kijk dan zeker eens naar Bitcoin Focus Premium. Nog twee keer per week, op dinsdag en donderdag, nog meer diepere content, voor beginners en experts!

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin weekoverzicht

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties