Week in Bitcoin: ‘Novo’ ziet prijs naar $500.000 gaan

De wereld van bitcoin (BTC) staat nooit stil. Wat is er de afgelopen week allemaal gebeurd?

Klanten van grootste Oekraïense bank kunnen geen bitcoin kopen via Binance

Klanten van de grootste bank van Oekraïne kunnen geen bitcoin meer kopen als ze dat willen. De bank stopt grivna-betalingen naar cryptobeurzen. De timing is apart, gezien president Zelensky nét een wet heeft goedgekeurd die bitcoin legaliseert.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Mogelijk miljoenen aan crypto van oligarchen gevonden

Een on-chain onderzoeksbureau zegt een wallet te hebben gevonden die toebehoort aan een aantal Russische oligarchen die op de sanctielijst
staan. Het laat zien dat cryptovaluta niet de beste manier zijn om sancties te
ontlopen.

Bitcoin mining verbod in Europa van tafel geveegd

De Europese Unie stemde afgelopen week over een ingrijpende set van regels over het proof-of-work consensusmechanisme. Om precies te zijn lag de stem bij het ECON commité.

32 Europarlementariërs stemde tegen, 24 stemde voor. Dit betekent dat dit voorstel er niet door komt.

Dat meldt expert Patrick Hansen, hij deelt zijn bevindingen over de ontwikkelingen regelmatig op Twitter.

Dit is waarom miners hun bitcoin (BTC) vasthouden

De meeste miningbedrijven proberen de geminede bitcoin vast te houden. Ze doen dit met het oog op traditionele investeerders en het is goed voor de liquiditeit.

Goldbug Peter Schiff onthult wat volgens hem de volgende bitcoin rally zal veroorzaken

Peter Schiff is waarschijnlijk de meest bekende bitcoin criticus ter wereld. De veteraan uit de goudindustrie laat geen kans onbenut om bitcoin te bashen en grijpt ieder moment aan om bitcoin naar beneden te schrijven.

Mike Novogratz: ‘Bitcoin naar $500.000 de komende 5 jaar’

Bitcoin gaat de komende vijf jaar nog veel meer in waarde toenemen. ‘Ik zou verbaasd zijn als bitcoin géén $500.000 per stuk waard wordt de komende vijf jaar. Dan is mijn verwachting over de snelle adoptie van bitcoin als spaarmiddel niet uitgekomen’.

Mysterieuze hacker claimt voor meer dan $7 miljard aan bitcoin te bezitten

“Ik ben behoorlijk rijk. Ja, in principe hoef ik niet te werken om rond
te komen. Ik heb voor meer dan 7 miljard dollar aan bitcoin.” Aldus de
mysterieuze hacker die opereert onder het pseudoniem Gummo. In tweeinterviews met Soft White Underbelly, een YouTube-kanaal met 3,18 miljoen abonnees, vertelt de hacker zijn verhaal.

Bitcoin minen met 14 zonnepanelen? Deze man vertelt zijn verhaal

Vroeger kon je met een laptop of computer eenvoudig bitcoin verdienen met mining. Tegenwoordig is het stukken lastiger om dit op een rendabele manier vanuit een woonhuis te doen. Toch zijn er situaties waarin het kan. Peter Egyed vertelt zijn verhaal.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens
langs in onze Telegram chat, en download
ook vooral onze Android
Nieuws app

of iOS Nieuws
app
!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsweekoverzicht

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...