Bitcoin netwerk verwerkt in juli voor $2 biljoen aan transacties

Het bitcoin netwerk heeft in juli 2022 voor 2 biljoen dollar aan transacties verwerkt. De all-time high van deze statistiek ligt op 8 biljoen dollar en die werd neergezet in de all-time high maand van november 2021.

Bitcoin netwerk verwerkt in juli voor $2 biljoen aan transacties
Totale transactiewaarde in dollars Bitcoin netwerk. Bron: Glassnode

Bitcoin is gigantisch

Natuurlijk zijn dit niet allemaal economische transacties, dat wil zeggen dat er ook transacties bijzitten van mensen die hun bitcoin simpelweg naar andere wallets sturen of exchanges die interne transacties doen. Maar over de afgelopen 12 maanden heeft het Bitcoin netwerk voor meer dan 62 biljoen dollar aan transacties verwerkt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dat is een drievoud meer dan het bruto binnenlands product van de Verenigde Staten voor het afgelopen jaar. Die 62 biljoen dollar laat ook meteen de kracht van het netwerk zien. Je kunt met een bitcoin transactie voor extreem lage kosten enorme hoeveelheden waarde verplaatsen.

Het Bitcoin netwerk zelf is wellicht niet gebouwd voor het kopen van een kop koffie met bitcoin, maar voor grotere transacties leent het zich zeker. Iedereen die roept dat bitcoin niet schaalt, vergeet dat het een settlement-netwerk is en dat je voor snelle transacties bij een tweedelaag-oplossing moet zijn.

Zoom uit

De bitcoin koers heeft het op dit moment al maanden lastig, maar het netwerk blijft zich rustig doorontwikkelen. We zien dat er steeds meer waarde heen-en-weer gaat op bitcoin en dat ook schaalbaarheidsoplossingen als het Lightning Netwerk tractie krijgen.

We zitten uiteraard (bijna) allemaal in bitcoin om ons vermogen op te bouwen. Uiteraard blijft dat een gok, want niemand weet hoe de wereld er over 10 jaar uitziet en of bitcoin dan inderdaad een belangrijke rol speelt als valuta en/of spaarmiddel.

Als we naar de hele geschiedenis van bitcoin kijken, zoals ChartsBTC hierboven mooi uiteenzet op zijn Twitter, dan loopt alles nog op schema. Het aantal nieuwe bitcoin dat in omloop komt daalt met iedere halving en de koers blijft stijgen. Resultaten uit het verleden bieden natuurlijk geen garanties voor de toekomst, maar wat dit betreft ziet het er solide uit voor bitcoin.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....