Oekraïne gaat Bitcoin transacties volgen met surveillance software

Oekraïne gaat in zee met de analisten van Bitfury om bitcoin transacties te volgen. Het ministerie van Digitale Transformatie kondigde dat eerder deze week aan.

Oekraïne gaat het compliance product genaamd Crystal gebruiken. Daarmee kunnen overheidsinstanties bitcoin transacties beter volgen en in kaart brengen. Handig voor bijvoorbeeld de politie of de belastingdienst.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dit is niet de eerste overheid die in zee gaat met Bitfury. Het bedrijf werd bijvoorbeeld ook gebruikt om het online stemmen in Rusland te faciliteren.

Transacties volgen

Crystal bestaat sinds 2018 en maakt het gemakkelijker om misdaden op te sporen met bitcoin. Crystal levert experts en analisten om zo de surveillance op gang te brengen.

Volgens de Oekraïense overheid is het doel van deze stap om zo snel mogelijk de markt in het land op gang te brengen. Wanneer je regels invoert moet je ze immers wel kunnen handhaven.

Volgens Kyrylo Chykhradze van Crystal Blockchain denkt dat hun diensten Oekraïne kunnen helpen met het adopteren van bitcoin. Crystal maakt het bijvoorbeeld mogelijk om anti-witwaswetten in het land te handhaven.

Oekraïense banken, bedrijven en overheidsorganen gaan gebruikmaken van de software.

Oekraïne

Oekraïne is hard op weg naar duidelijke regels voor bitcoin en de industrie daar omheen. Een wetsvoorstel voor ‘digitale assets’ komt er aan en het land kijkt ook zelf naar de mogelijkheden.

Zo zijn er plannen om overtollige kernenergie te gebruiken om bitcoin te minen.

Nederland

Ook in Nederland is er inmiddels een set aan regels opgetuigd waar bitcoinbedrijven aan moeten voldoen. 48 Bitcoin bedrijven hebben zich al aangemeld bij De Nederlandsche Bank

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...