Bitcoin OI springt omhoog na bullish FOMC Minutes

726 totale weergaven
bitcoin amerikaanse staatsschuld

De Bitcoin Open Interest schoot gisteravond met 1,3 miljard dollar omhoog, nadat de Amerikaanse centrale bank redelijk milde notulen van de laatste rentevergadering publiceerde. Volgens de analisten vormen die notulen een extra bevestiging dat we in september de eerste renteverlaging krijgen van de Amerikaanse centrale bank.

Bitcoin Open Interest stijgt significant

Als gevolg van die notulen is de OI van Bitcoin dus behoorlijk geklommen naar 31,92 miljard dollar. Dat is een stijging van ongeveer 1,26 miljard dollar ten opzichte van twaalf uur geleden.

De OI staat voor het totale aantal derivatencontracten dat nog niet gesetteld is, zoals opties en futures. Een toename van de OI betekent dat er meer vertrouwen is onder handelaren met betrekking tot het voorspellen van de richting van de bitcoin koers.

Ondanks dat is de futuresmarkt op dit moment behoorlijk gesplitst over de toekomstige richting van de bitcoin koers. Over de afgelopen 12 uur waren long-posities op bitcoin iets populairder met 50,63% van alle posities, vergeleken met de 49,37% voor shorts.

De bitcoin koers doet het wel goed, want die flirt op het moment van schrijven weer met de 61.000 dollar.

Renteverlaging in september een zekerheid?

Markus Thielen van 10x Research is door de laatste notulen van de Federal Reserve in ieder geval optimistisch en bullish over de komende rentevergadering.

Hij claimt dat een renteverlaging in september “nu bijna een zekerheid” is.

“Bitcoin lijkt klaar om naar hogere koersen uit te breken. De Fed Minutes van een paar uur geleden waren behoorlijk dovish”, aldus de pseudonieme Sykodelic.

Nishant Bhardwaj doet daar nog een schepje bovenop. “Bereid jezelf voor op het meest explosieve Q4 uit de geschiedenis voor de Amerikaanse markten en de Indiase markten”, aldus Nishant Bhardwaj.

Bhardwaj verwacht dat de markten niet alleen gaan vlammen vanwege de renteverlagingen, maar ook vanwege de presidentiële verkiezingen in de Verenigde Staten. “De volgende maanden worden een rollercoaster en de marktbewegingen kunnen zo intens zijn, dat ze een compleet decennium zullen bepalen”. aldus de analist.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....