Bitcoin prijs raakt $49.000 aan, 4 miljoen bitcoin nog op verlies

Bitcoin prijs raakt $49.000 aan, 4 miljoen bitcoin nog op verlies

Met de dagelijkse bitcoin on-chain update maken we een selectie wat er op de blockchain van BTC gebeurt. Welke signalen zien we on-chain?

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle beleggingen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Koers stijgt met ruim 3.000 dollar

Deze ochtend is de koers met ruim 3.000 dollar gestegen en is even de $49.008 aangeraakt op de Bitstamp grafiek. Is de correctie voorbij?

Feit is dat de koers met 29,4% is gedaald sinds de laatste all time high van 10 november met $69.010.

De technisch analist Rekt Capital ziet graag dat bitcoin de $50.200 verovert om een correctiefase (voorlopig) achter zich te laten.

De bekende handelaar en analist ziet ook dat de koers nog schommelt tussen twee belangrijke exponential moving average (EMA's). De ondergrens is volgens deze indicator $44.896 en de bovenlijn ligt voorlopig bij $50.930.

Ook de Nederlandse analist en handelaar Michaël van de Poppe vermoedt ook een "versnelling" zodra de koers boven de $48.000 is geraakt en hij wijst op 'herstel' van de Turkse lira als reden van het koersherstel.

Dat is ook wat Lex Moskovski ziet. De centrale bank van Turkije koopt lira's bij en verkocht haar dollarreserves, maar een flink herstel van de lira tot gevolg.

Wat in het algemeen voor bitcoin helpt, is dat het sentiment op de markt enigszins verbeterd is en uit de "extreme angst" zone is geklommen. Hebzucht is simpelweg een broodnodig ingrediënt voor meer vraag naar een asset als bitcoin.

Maar bij een huidige waarde van '27' moeten we niet gelijk verwachten dat deze in de 'greed'-zone geraakt. Het is altijd opletten voor correcties omlaag momenteel.

Latest Crypto Fear & Greed Index

Circa 20% staat virtueel op verlies

Cointelegraph maakt melding van de analisten van Whalemap. Uit hun onderzoek blijkt dat circa 4 miljoen bitcoin boven de huidige marktprijs zijn gekocht.

Die hoeveelheid staat ongeveer gelijk aan 20% van de totale market cap van 870 miljard dollar.

Deze munten staan dus op verlies, maar worden nu nog vastgehouden hopend op betere tijden (lees: hogere prijzen).

Dat deze groep tot nu toe heeft verkocht, heeft een verdere daling doen voorkomen.

bron: Whalemap

Bitcoin is een risicovolle belegging en een jonge, volatiele asset. Beleg verstandig en leen geen geld voor je belegging of handelspositie.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin on-chain

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties