2 statistieken die vandaag van belang zijn voor de bitcoin prijs

Met de dagelijkse Bitcoin On-chain Update maken we een selectie wat er op de blockchain van BTC gebeurt.

Bitcoin is transparant door middel van een blockchain. Welke signalen zien we on-chain?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Disclaimer: dit is géén financieel advies.

1. Accumulatie

Een van de kenmerken van de huidige markt is dat lange termijn investeerders vasthouden aan hun bitcoin en nog niet overgaan tot verkoop.

Dat komt regelmatig terug in onze on-chain updates: de gemiddelde tijd dat men bitcoin vasthoudt is stijgende en daalt voorlopig niet.

De analist Daniel Joe maakt een vergelijking met de bullmarkt van 2013 en de huidige bullmarkt.

Net zoals in 2013 laten lange termijn investeerders hun munten slapen op de blockchain. En net zoals in 2013 zorgde een fikse correctie er niet voor dat dit gedrag veranderde.

Extreem hodlen ondanks de dips richting $30.000 en recent $40.000 zien we momenteel ook weer terug.

De trend is accumulatie in plaats van distributie, opsnoepen van de munten in plaats van ze te versturen naar iemand anders.

2 statistieken die vandaag van belang zijn voor de bitcoin prijs

Technisch gezien is er ook sprake van een bullish crossover op de driedaagse grafiek.

2 statistieken die vandaag van belang zijn voor de bitcoin prijs

Op de derivatenmarkt is het aantal openstaande contracten in korte tijd flink gedaald. Relatief weinig speculatie momenteel dus, ook omdat er angst in de markt was geslopen door het nieuws vanuit China.

2. Minder bitcoin op exchanges

Beurzen beheren steeds minder bitcoin, een trend die in maart 2020 is ingezet. Sindsdien beheren beurzen ~600.000 minder BTC, zoals in de vorige update duidelijk werd.

Dat is ook wat deze analist op de korte termijn ziet. Op het 30-daagse gemiddelde is er sprake van een uitstroom van 4.000 BTC, een bullish signaal op de lange termijn.

Zie de onderstaande grafiek.

2 statistieken die vandaag van belang zijn voor de bitcoin prijs

Genoeg bullish patronen te zien op diverse on-chain indicatoren, maar analist TXMC wijst op een aantal risico's.

Kijk hieronder de Bitcoin Data Update van gisteren terug!

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwson-chain

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...