Goedemorgen Bitcoin: 150.000 downloads van Chivo-app per dag in El Salvador

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Elke dag downloaden 150.000 mensen in El Salvador de Bitcoin app van de overheid

De Chivo Bitcoin app van El Salvador lijkt een daverend succes te zijn. President Bukele deelde gisteren een aantal (opvallende) statistieken op zijn Twitter account. Volgens de laatste data blijkt dat 2,26 miljoen El Salvadoranen de Bitcoin app op hun mobiel hebben staan.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Op de bevolking van om en nabij de 6,5 miljoen inwoners is dit toch fors. Helemaal als je bedenkt dat maar 30% van hen een bankrekening heeft, terwijl Chivo binnen drie weken al zo’n 35% van de bevolking heeft weten te onboarden.

Maar er zijn nog een aantal interessante statistieken. Zo blijkt dat er elke minuut zo’n 142 nieuwe gebruikers bijkomen. Per dag ligt het gemiddelde op de 150.000 nieuwelingen.

Alibaba stopt verkoop bitcoin miners na verbod China

E-commerce gigant Alibaba stopt met de verkoop van mining hardware. Volgens het bedrijf is dit een reactie op het nieuwe beleid van de People’s Bank of China (PBoC) waarin alle crypto-gerelateerde handelsactiviteit verboden is.

Maar Alibaba geeft ook aan zich zorgen te maken over de instabiele juridische status van de industrie in de rest van de wereld. Het resultaat is dat de categorieën “Blockchain Miner Accessoires” en “Blockchain Miners” van het platform verdwijnen.

China blokkeert Bitcoin sites Coingecko en Coinmarketcap

De populaire sites CoinMarketCap en Coingecko worden geblokkeerd door de ‘Great Firewall’ van China. Gebruikers van het Chinese vasteland kunnen deze cryptocurrency-sites niet meer benaderen via het internet.

Hoe kom je erachter dat dit het geval is? Je kunt daarvoor gebruik maken van Greatfire.org, een online tool om te controleren of er sites gecensureerd worden door de Great Firewall van China. Gebruikers merken dat ze sinds dinsdagochtend niet meer de sites kunnen bezoeken.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!