Bitcoin prijs door $63.000, de hodlers kochten gemiddeld voor $17.000

Update - De bitcoin prijs is door de $63.000 geschoten, het is ruim één week geleden dat BTC weer boven dit niveau handelt.

Welke signalen zien we on-chain?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Disclaimer: dit is géén financieel advies.

In slechts enkele minuten schoot de koers $1.500 omhoog, zit er een verdere uitbraak aan te komen?

Op basis van één technische indicator (RSI) concludeert Bitcoin Jack het volgende.

1. Stablecoin Supply Ratio

De Stablecoin Supply Ratio is de verhouding tussen het totaal aan stablecoins en de totale bitcoin marktwaarde.

Deze ratio is al een tijdje stijgende: relatief meer stablecoins bij beurzen, de plek waar de spotprijs bepaald wordt.

Volgens deze analist is een continue opgaande lijn van de SSR-ratio een signaal dat handelaren meer gebruik gaan maken van de hoeveelheid stablecoins die nu ongebruikt als droog kruit langs de zijlijn staan.

Bitcoin prijs door $63.000, de hodlers kochten gemiddeld voor $17.000
bron: CryptoQuant

In de data van Glassnode zien we dat er bitcoin (en ether) van beurzen wordt gehaald en dat er Tether 'ingaat'.

2. Virtuele winst lange termijn investeerders (LTH)

De hardnekkigheid van lange termijn investeerders, die hun munten 155 dagen of langer vasthouden, is opmerkelijk. We hebben in 'Uptober' een nieuwe all time high gerealiseerd van boven de $67.000, maar deze LTH-groep komt amper in beweging.

Het is ook gedrag wat de analist Dylan LeClair opmerkt in deze tweet. Hij somt een aantal feitjes op waar de bitcoinbelegger zich aan kan vasthouden op de middellange tot lange termijn.

  • Exchange balansen staan op een historisch laag peil
  • Bitcoinvoorraad in handen van hodlers op historisch hoog niveau
  • De gerealiseerde prijs (de kostenbasis van elk beetje bitcoin on-chain) staat op historisch hoog niveau
  • Winstgevendheid van miners staat op hoogste niveau sinds 30 maanden
  • Futureshandelaren maken meer gebruik van fiat gebaseerde margin in plaats van bitcoin gebaseerde margin, wat minder schokeffecten op de beurs teweegbrengt.
  • CME is de leidende futuresbeurs, een gereguleerde beurs met beperkte leverage in tegenstelling tot een Binance of Bybit.

In een ander tweetje doet hij uit de doeken wat de gemiddelde kostprijs per bitcoin is, voor korte termijn handelaren en lange termijn investeerders.

Daaruit blijkt dat hodlers gemiddeld $17.750 per bitcoin hebben betaald, een nette score gezien de huidige marktprijs. Maar ook korte termijn speculanten staan virtueel nog op winst.

3. Bitcoindistributie

Regelmatig verschijnen er nieuwsberichten of tweets die erop wijzen dat slechts een beperkt groepje álle bitcoins in handen heeft. Niets is minder waar, zo verduidelijkt analist TXMC nogmaals in de onderstaande tweet.

Reken je in dollars of euro's, dan is er sprake van virtuele winst en nog niet van gerealiseerde winst, zo wordt terecht opgemerkt.

Ook een groot deel van de hodlers timen de markt om hun deel aan bitcoin te verzilveren.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwson-chain

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.