Bitcoin on-chain update: $2,8 miljard aan BTC op één ochtend opgenomen

Met de bitcoin on-chain update geven we inzicht in patronen op de bitcoin blockchain. On-chain analisten bieden waardevolle marktinformatie, waar we dagelijks een selectie uit maken.

1. 2,8 miljard dollar aan bitcoin 'verdwijnt' van beurzen

Een opmerkelijk feitje waar on-chain analysebedrijf Glassnode mee op de proppen komt: ~2,8 miljard dollar aan bitcoin is deze woensdagochtend van centrale beurzen gehaald.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Glassnode heeft becijferd dat er maar liefst 70.328 BTC de exchanges verliet. Dat is de grootste bulk aan BTC sinds november 2020 dat de beurzen heeft verlaten.

Op papier is deze beweging op de blockchain een bullish gegeven omdat simpelweg het aanbod van bitcoin flink is verminderd in één klap. Binnen de data van Glassnode zijn alle belangrijke spotbeurzen meegenomen zoals Binance, Coinbase en Kraken.

Bitcoin on-chain update: $2,8 miljard aan BTC op één ochtend opgenomen
conclusie: bullish

Een andere grafiek maakt de exodus eens te meer duidelijk.

Bitcoin on-chain update: $2,8 miljard aan BTC op één ochtend opgenomen

En ook in dit plaatje zit we ineens een piek in opnames.

Bitcoin on-chain update: $2,8 miljard aan BTC op één ochtend opgenomen

2. Nog veel stablecoin vermogen aan de zijlijn

Analist William Clemente ziet dat er nog veel vermogen aan stablecoin aan de zijlijn staat, waarbij hij gebruik maakt van de zogenaamde Stablecoin Supply Ratio van Glassnode.

Dit is de verhouding tussen de hoeveelheid stablecoins in de markt (in dollars) en de totale marktwaarde van bitcoin (in dollars).

Een hoge ratio betekent relatief veel stablecoins in de markt, dus veel droog kruit aan de zijlijn om in het digitale goud te steken. Dat is een bullish gegeven, op papier weliswaar.

In de praktijk moet nog blijken of dit ook zo gaat uitpakken.

conclusie: bullish

3. Maar liefst 7 miljard dollar aan openstaande optiecontracten

Een bitcoin optie is een derivatenvorm, een contract dat je koopt bij een beurs om te speculeren op de toekomstige prijs van bitcoin. Een optie is op elk moment te lichten in vergelijking met een future waarvan de afloopdatum vaststaat.

Door de recente prijsactie is er ook weer meer activiteiten op de derivatenmarkt, zo blijkt uit marktdata van Bybt. Speculanten zijn weer behoorlijk positief gestemd, want 10.900 contracten 'gokken' op een toekomstige prijs van $50.000 of hoger.

De geopende put opties gebruiken handelaren doorgaans als 'hedge' mocht de markt op de korte termijn snel keren.

Maar we hebben in mei gezien dat een groeiende speculatie ook tot een oververhitte markt kan leiden. Dan is er weer geld te verdienen door tegendraads op de markt te wedden.

Bitcoin on-chain update: $2,8 miljard aan BTC op één ochtend opgenomen
conclusie: neutraal
Lees meer over:
Bitcoin nieuwson-chain

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...