‘Eerste openbare Bitcoin beleggingsfonds in VS gestart’

Het eerste publieke bitcoin beleggingsfonds in de Verenigde Staten is gestart. ProFunds kondigt hun Bitcoin Strategy ProFund (BTCFX) aan in een persbericht. Profunds is een grote fondsmanager met meer dan $60 miljard aan assets in beheer.

Dit is het eerste fonds in deze categorie. Beleggers kunnen een aandeel kopen in het fonds. Met BTCFX kunnen investeerders beleggen in de wereld van bitcoin zonder zelf de echte asset te kopen. Er is op dit moment geen echte bitcoin gemoeid met deze opzet, ook niet bij het fonds.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De minimale investering in dit fonds is 1.000 dollar. Dat geldt voor professionele en particuliere investeerders.

Fondsen en futures

Het Bitcoin Strategy ProFund investeert in bitcoin futurecontracten en dus níet in eigen BTC voor in de schatkist.

Deze financiële producten zijn interessant voor mensen die handelen op traditionele effectenbeurzen en toch mee willen doen met de markt van bitcoin. Volgens de directeur van ProFunds zijn tientallen miljoenen Amerikanen al bekend met dit soort beleggingen.

Michael Shapir: ”Bitcoin is een belangrijke activaklasse geworden en onze nieuwe Bitcoin Strategy ProFund biedt beleggers toegang tot een bitcoin-strategie via een investering in beleggingsfondsen.”

Het kopen en verkopen van bitcoin is makkelijker dan ooit, maar tegelijkertijd is het nog niet voor iedereen makkelijk om te doen. Dat geldt voor particulieren die de techniek niet begrijpen, maar ook voor investeerders die vanwege (lokale) regels geen bitcoin op de balans mogen zetten.

Niet de enige optie

Naast een directe aankoop van BTC of een investering in een fonds van ProFunds is er veel meer mogelijk. Om blootstelling te krijgen aan bitcoin kun je bijvoorbeeld ook aan de slag met een aandeel in MicroStrategy, Dat bedrijf zet vol in op de digitale munt en kocht sinds 2020 al meer dan 100.000 BTC. Indirect is de toekomst van het softwarebedrijf dus gekoppeld aan een positief verloop van de koers van bitcoin.

Een andere optie is het Grayscalen Bitcoin Trust. Dit fonds bestaat al sinds 2013 en heeft inmiddels ruim 654.000 BTC in kas.

Kortom: er komen ook in Amerika steeds meer investeringsmogelijkheid in en rond het bitcoin ecosysteem. ProFunds is de nieuwste toevoeging.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsfonds

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...