‘3.700 bitcoin van beurzen gehaald rondom stijging boven $50.000’

Met de dagelijkse bitcoin on-chain update maken we een selectie wat er op de blockchain van BTC gebeurt. Welke signalen zien we on-chain?

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle beleggingen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

1. Accumulatie deel 1

De prijs ligt alweer boven de $51.000 en daarmee lijkt de koers met $46.000 een bodem te hebben bereikt voorlopig en kan men naar boven kijken.

In de ogen van deze analist is er gewoonweg sprake van 'zware accumulatie' tegen deze prijslevels.

Hij concludeert dat het afgelopen etmaal er 3.700 bitcoin van exchanges is gehaald om in cold storage te bewaren. Dat getal rolt uit het 30-daagse gemiddelde van de in - en uitstroom naar beurzen.

Er is een parallel te trekken met september 2021 vlak voor de run die in oktober plaatsvond en uiteindelijk resulteerde in een koersstijging van maar liefst 70%. Komt die kerstrally er dan toch?

Dat is onzeker, want de markt doet wat de markt doet wat analisten ook zeggen.

'3.700 bitcoin van beurzen gehaald rondom stijging boven $50.000'
bron: CryptoQuant

2. Accumulatie deel 2

Accumulatie zien we in ieder geval ook de bitcoin adressen met minstens 100 tot 1.000 bitcoin. Het zijn doorgaans mining bedrijven, beursgenoteerde bedrijven, familie offices en vermogende individuen die in deze adrescategorie vallen.

Ze breiden hun eigendom van digitale energie verder uit, zo merkt analist Lex Moskovski op basis van Glassnode data op.

3. Accumulatie deel 3

Ook miners blijven de hand op hun wallet houden, zo blijkt uit onderzoek van VentureFounder.

Het aantal bitcoins in handen van miningbedrijven staat op het hoogste niveau van de afgelopen zes maanden. Netto houden ze meer over.

Miners bezitten nu namelijk meer bitcoins dan ze hadden ten tijde van de vorige all-time high.

Sinds 1 juli 2021 hebben de bedrijven hun voorraad alleen maar uitgebreid en er is weinig veranderd aan deze netto spaarstand de afgelopen maanden.

'3.700 bitcoin van beurzen gehaald rondom stijging boven $50.000'
bron: CryptoQuant

Volgens ingewijden kan dit accumulatiegedrag leiden tot plotse prijsschokken omhoog, vooral als de orderboeken dun zijn tijdens de feestdagen.

Maar ook geldt: let altijd op en beleg verstandig, want beleggen in bitcoin is niet zonder risico. Digitale energie is geprijsd in satoshi's en niet in dollars of euro's.

Beluister ook de de Bitcoin Data Update terug.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwson-chain

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...