Bitcoin koers schiet naar $50.000

De bitcoin koers schiet vandaag opnieuw naar een prijs boven $50.000.

Het is relatief rustig in de wereld van bitcoin, maar de prijs kruipt langzaam weer omhoog. De koers dook op 14 december van dit jaar voor het laatst onder de grens van $50.000. Vandaag (23 december) is de koers op hetzelfde niveau.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hoogtepunt

De hoogste prijs van bitcoin staat rond $69.000 op verschillende beurzen. De koers van bitcoin komt tot stand door verschillende factoren. Miljoenen mensen willen het kopen, het liefst zo goedkoop mogelijk. Er spelen verschillende belangen.

Er is overigens niet één bitcoin koers. Elke handelaar of broker bepaalt hun eigen vraagprijs, regelmatig verschillende prijzen op verschillende beurzen. De prijs op bijvoorbeeld CoinMarketCap is een gemiddelde van allerlei beurzen.

De all-time high van bitcoin kwam tot stand op de dag van de hoogste inflatiecijfers van de Verenigde Staten in 30 jaar. Lang niet altijd is de dagprijs van BTC te verklaren door nieuws, maar vorige maand was dat wel het geval. In onderstaande grafiek zie je duidelijk de reactie van de markt.

Bitcoin koers schiet naar $50.000
Reactie van bitcoin koers op inflatiecijfers van de VS in november

Tegelijkertijd hebben we veel vaker dit soort nieuws. Recentelijk zagen we bijvoorbeeld een nieuwe recordprijs voor bitcoin in Turkije. Niet omdat de koersen wereldwijd naar nieuwe hoogtes knallen, maar omdat de Turkse lira onderhevig is aan grote inflatie.

Het is wachten op een volgende katalysator voor bitcoin. Dat kan ook uit onverwachte hoek komen…

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!