‘Bitcoin prijs stoot naar $100.000 in 2022’

Als we de woorden van de grondstoffen-specialist van Bloomberg, Mike McGlone, mogen geloven, dan is de bull markt van bitcoin nog niet voorbij. Hoewel de decembermaand nog niet is geworden wat de meeste analisten ervan hadden verwacht, is de bear markt volgens McGlone nog ver weg.

Tijdens een discussie met Paul Sweeney en Sonali Basak op 22 december in The Tape Podcast, deelde McGlone zijn positieve verwachtingen voor bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin nog altijd in een bull markt

Tijdens de podcast beschreef McGlone hoe olie volgens hem duidelijk in een bear markt zit, maar dat hij voor bitcoin een compleet tegenovergestelde situatie ziet. Woorden die wij als bitcoiners maar al te graag horen natuurlijk.

Bitcoin heeft vanaf 1 januari nog altijd een imposante plus van meer dan 60 procent staan in 2021, wat het volgens McGlone lastig maakt om te zeggen dat de asset in een bear markt zit. Het is op dit moment even wisselvallig, maar als we alle on-chain analisten mogen geloven, dan is de bodem in zicht en daar denkt McGlone hetzelfde over.

Bitcoin zit volgens de woorden van McGlone in een “voortdurende bull markt.” Als je uitzoomt en een meerjarig perspectief op bitcoin neemt, dan zou je zelfs kunnen stellen dat de asset alleen nog maar in een bull markt heeft gezeten. De afgelopen bijna 13 jaar heeft bitcoin immers vooral koersrecord na koersrecord neergezet.

Bitcoin in vergelijking met traditionele assets

Als we de Bitcoin ROI, ROI staat voor Return On Investment, erbij pakken en bitcoin vergelijken met de rest van de markt. Dan is ook duidelijk te zien dat bitcoin het beter doet dan vrijwel iedere andere asset op de markt.

Ten opzichte van de Amerikaanse dollar staat bitcoin over een periode van 5 jaar meer dan 5.000 procent in het groen en over een periode van 1 jaar nog steeds een dikke 105 procent.

Ook de S&P 500 en de Nasdaq doen het over een periode van 5 jaar met een respectievelijke 2.540 procent voor de S&P 500 en een 1.572 procent voor de Nasdaq een stuk minder dan bitcoin.

Van de grote bedrijven in de lijst heeft alleen Nvidia het over het afgelopen jaar beter gedaan, de rest moet het vrijwel allemaal afleggen tegen de prestaties van bitcoin. Wat dat betreft hebben we maar weinig te klagen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens
langs in onze Telegram chat, en download
ook vooral onze Android
Nieuws app

of iOS Nieuws
app
!

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....