3 signalen die vandaag belangrijk zijn voor de bitcoin prijs

Met de dagelijkse Bitcoin On-chain Update maken we een selectie wat er op de blockchain van BTC gebeurt. Welke signalen zien we on-chain?

Disclaimer: dit is géén financieel advies.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

1. Bitcoin op beurzen

Een terugkerende metric is het aantal bitcoin op beurzen. Belangrijk om te volgen omdat het aantal beschikbare bitcoins de aanbodzijde vertegenwoordigen. Neemt het aanbod continu af, dan heeft dat effect op de prijs.

Uit zowel data van Glassnode als CryptoQuant blijkt dat het aantal bitcoin onder beheer van beurzen op een all-time low staat. Bullish.



Een van de meeste opvallende transacties de afgelopen 24 uur is een 'whale' die 10.000 bitcoin heeft opgenomen bij Bitfinex.

In eerste instantie is aangenomen dat de bitcoins naar Binance zijn gestuurd, maar uit onderzoek van CryptoQuant, blijkt dit niet het geval.

Deze bitcoin zijn in cold storage gegaan en zijn niet meer voorhanden bij beurzen. Nog meer schaarste dus.

Criticasters wijzen erop dat je niet teveel gewicht moet hangen aan de hoeveelheid bitcoin die bij beurzen zijn. Het is in hun ogen geen precieze voorspeller van wat de markt gaat doen.

Een daarvan is de opkomende Amerikaanse analist William Clemente III.

2. NVT

De Network Value to Transactions-ratio (NVT) meet de verhouding van de bitcoin prijs en de totale waarde die over een bepaalde periode over de bitcoin blockchain is verstuurd.

Analist Philip Swift ziet dat de NVT in "overkocht" terrein (groene zone) komt omdat de dalende curve doorzette.

Historisch gezien betekent een dalende NVT-ratio dat de prijs (doorgaans) gaat stijgen op de middellange termijn.

Zodra de prijs gaat stijgen, stijgt ook de indicator ook en dan komt de rode zone weer dichterbij, zo verwacht Swift. Zodra deze indicator weer oververhitte levels bereikt, is de top van de huidige bullmarkt 'in'.

3. Rekenkracht netwerk steeg 86% sinds juli

Fundamenteel ligt het netwerk van bitcoin er bijzonder gezond bij. De (geschatte) rekenkracht van het netwerk is met 86% gestegen sinds de drop in juli 2021. Een gezond signaal op fundamenteel niveau, zo concludeert ook analist TXMC.

bron: Glassnode

Volatiel of niet, hou altijd het grote plaatje in de gaten. Op basis van on-chainindicatoren ziet er het positief uit voor bitcoin op de (middel) lange termijn, zo peperen onder meer William Clemente III en Jan Wuestenfeld ons in.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwson-chain

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...