3 signalen die voor de bitcoin prijs belangrijk zijn vandaag

Met de dagelijkse BitcoinOn-chain Update maken we een selectie wat er op de blockchain van BTC gebeurt. Bitcoin is transparant door middel van een blockchain. Welke signalen zien we on-chain?

1. Meer droog kruit aan de zijlijn

Het totaal aan stablecoins dat naar centrale beurzen is gestuurd blijft toenemen. Maandag is er in korte tijd ruim 222 miljoen dollar aan stablecoins naar exchanges gestuurd (piek van de rode lijn).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Omdat de prijs moeite heeft om door de $50.000 te geraken en terugzakte naar $45.000, lijkt het volgens deze analist een typische 'whale actie': opkopen van lokale dips.

3 signalen die voor de bitcoin prijs belangrijk zijn vandaag
conclusie: bullish

Will Clemente ziet ook dat whales (entiteiten met 1.000 BTC of meer) aan het accumuleren zijn.

conclusie: neutraal

2. Spent Output Age Bands

De indicator 'Bitcoin: Spent Output Age Bands' zegt iets over het hodl-gedrag van bitcoin bezitters.

Onder de motorkap maakt deze indicator gebruik van UTXO's (Unspent Transaction Output). Een UTXO is een beetje Bitcoin waarvan jij kunt aantonen dat je de baas bent, omdat jij de private key hebt. Het totaal van UTXO’s is de balans die je in een wallet afleest.

Spent Out Age Bands is een bundel van UTXO's die zijn gecreëerd binnen een bepaalde tijdsperiode.

De opkomende on-chain analist TXMC heeft aandacht voor de munten die 6 maanden of langer in iemands wallet blijven zitten.

'Oude handen' blijven de hand op hun wallet ondanks het prijsherstel naar $45.000 de afgelopen week. Een sterk signaal voor de middellange termijn.

Na eerdere rally's zoals die van 2017 verkochten de 'oude handen' wel een groot deel van hun munten.

conclusie: bullish

3. Plan B: 'Tweede fase van bullmarkt'

Tenslotte aandacht voor het stock-to-flow model van de Nederlander Plan B. Het model kwantificeert de schaarste van bitcoin door de bestaande voorraad (flow) door de toekomstige productie (flow) te delen.

Daar rolt een stock-to-flow ratio uit die elke vier jaar met de halvening weer hoger wordt (de stijgende blauwe lijn in het livemodel).

Zoals bekend kan geen elk model de markt voorspellen, de komende maanden wordt het model door de realiteit gevalideerd.

conclusie: neutraal

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwson-chain

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...