PlanB: ‘Traject naar bitcoin prijs van $288.000 is onveranderd’

Het traject van de bitcoin prijs ligt 'nog op schema' ondanks de moeite om de barrière bij $40.000 te beslechten. Dat laat de Nederlander Plan B, de bedenker van het stock-to-flow model, op zijn persoonlijke Twitter account weten.

Bitcoin, een schaars digitaal goed

Het stock-to-flow model tracht om op de lange termijn prijs van Bitcoin te voorspellen op basis van de voorraad. Zoals bekend heeft Bitcoin een belangrijke eigenschap: er worden maximaal 21 miljoen stuks gedolven.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin is te omschrijven als het enige digitale schaars goed ter wereld. PlanB heeft in zijn eerste (moeder) model uit 2019 geprobeerd deze schaarste te kwantificeren. De stock-to-flow ratio is dan ook een berekening van de stock (de bitcoin die gedolven is) gedeeld door de 'flow' (de nieuwe productie aan bitcoin).

Vierjaarlijks is er sprake van een halving: een halvering van het aantal nieuwe Bitcoin die worden gedolven Dat maakt de voorraad en de inflatie van Bitcoin voorspelbaar en kwantificeerbaar. De halving heeft in ieder geval tot gevolg dat de S2F ratio van Bitcoin verdubbelt.

De logica is vrij simpel: het nieuwe aanbod op de markt neemt af en de vraag neemt toe (ervan uitgaande dat dat gebeurt) en dan zal de prijs moeten stijgen. Binnen het eerste model uit 2019 ligt de 'top' bij $100.000, maar zijn tweede model, het Bitcoin Stock-to-flow Cross Asset Model gaat uit van een gemiddelde prijs van $288.000 tot 2024.

De onderstaande tweet, die de Nederlander zaterdag uitstuurde, heeft dan ook betrekking op deze verbeterde, tweede versie uit 2020.

Blijkbaar is hij amper van gedachten veranderd, want in november 2020 gaf de analist ook al te kennen geen twijfels te hebben over de prijstargets in het tweede model.

Bitcoin is echter zéér volatiel. Medio april is een prijs bereikt van bijna $65.000 om binnen een maand terug te zakken naar circa $30.000. Dat duwde de koers van de cryptomunt dan ook onder het stock-to-flow schema, maar volgens PlanB zijn die zorgen onterecht.

Volgens hem is er namelijk géén sprake van abnormaal gedrag, ook in vergelijking met eerdere bullmarkten uit 2013 en 2017 toen er veel meer vraag dan aanbod was waardoor de prijs flink steeg.

Ook Bloomberg analist bullish

Cointelegraph meldt dat ook de analist Mike McClone van Bloomberg bullish is over de korte termijn vooruitzichten. Hij ziet afnemend aanbod van munten doordat de waarde van de zogenaamde Liquid Index daalt.

Vooropgesteld: niemand en géén enkel model kan de markt voorspellen. Beleg dan ook verstandig. Dit is géén financieel advies.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Stock-to-Flow

  By Redactie

  Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  Nieuws
  Bitcoin prijs nadert $67.000 nu nieuwe bitcoin uitstroom van GBTC $550 miljoen overschrijdt

  Bitcoin rukt op naar recordhoogtes ondanks een verse opleving in de uitstroom van GBTC Bitcoin....

  volgende Bitcoin halving 2024 Nieuws
  De bitcoin koers blijft stijgen: aftellen naar halving in april is begonnen

  De bitcoin gemeenschap bereidt zich voor op een belangrijke gebeurtenis in de cryptowereld: de volgende...

  Nieuws
  Bitcoin ETF’s hebben in 2 maanden ruim $10 miljard aangetrokken, goud ETF’s deden er 2 jaar over

  BlackRock's iShares Bitcoin Trust (IBIT) heeft in slechts zeven weken tijd $10 miljard aan beheerd...

  Nieuws
  Meer dan 100 miljard dollar Tether (USDT) gedrukt

  Een nieuwe mijlpaal voor Tether's USDT. De stablecoin heeft een historische marktkapitalisatie van $100 miljard...

  Dogecoin en meme coins Nieuws
  DOGE Pumpt 70%, Gaat Dogecoin Nog Stijgen Deze Meme Crypto Rally?

  Ben je te laat om in te stappen bij Dogecoin? De populaire meme token steeg...

  Lees meer