Bitcoin on-chain: whale neemt $435 miljoen winst in megatransactie

403 totale weergaven

Met de dagelijkse Bitcoin On-chain Update maken we een selectie wat er op de blockchain van BTC gebeurt. Bitcoin is transparant door middel van een blockchain. Welke signalen zien we on-chain?

Bitcoin is de afgelopen week bijna 2% gestegen ten opzichte van de dollar. Een minder opvallende week dan de week ervoor (+11%), maar de prijs bleef boven de $43.000. Door de stijging is de totale cryptocurrencymarkt door de grens van 2.000 miljard dollar geschoten volgens de data van Coingecko.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Technisch analisten wijzen op weerstand rond het niveau $48.000, terwijl er bij $45.000 de nodige koopkracht nog ligt. Dat is ook te zien in het orderboek van Binance, de grootste beurs ter wereld, een overzicht van alle openstaande trades bij deze exchange (1 uur geleden).

Analist Will Clemente ziet ook de nodige koopkracht vanaf grosso modo $45.000.

Dat er nog genoeg gekocht wordt, komt simpelweg door 'greed' in de markt. Het is een terugkerend fenomeen op deze markt. Zodra de prijs stijgt, dan krijgen mensen die aan de zijlijn het gevoel de boot te missen (fear of missing out, FOMO).

Met een score van 72 op de Fear & Greed Index ligt de hebzucht nog onverminderd hoog. Deze sentimentsmeter staat weer op een vergelijkbaar niveau met april, de maand waarin Coinbase naar de beurs ging en de prijs een top maakt.

Hebzucht is simpelweg nodig om de vraag naar deze asset te verhogen. Bij een verminderd liquide aanbod op de markt, stijgt dan de prijs, maar dit ligt niet altijd voor de hand omdat bitcoin ook door correctiefasen gaat.

Bitcoin on-chain: whale neemt $435 miljoen winst in megatransactie
conclusie: neutraal

1. Lightning Network groeit hard door

Het Lightning Network is een sublaag op de bitcoin blockchain (laag 2 op laag 1). Ontworpen om betalingen snel en goedkoop te laten verlopen door middel van betaalkanalen, feitelijk smart contracttechnologie. Lightning wint aan belang omdat bijvoorbeeld beurzen (Bitfinex, Kraken en OKCoin) goedkoper transacties kunnen verwerken en actiever worden op dit netwerk.

De Britse analist Philip Swift geeft regelmatig updates en ziet de capaciteit groeien naar 2.300 bitcoin, omgerekend ruim 102 miljoen dollar. Het totaal aantal nodes gaat inmiddels door de 14 duizend stuks heen.

conclusie: bullish

2. Whale neemt winst

Op zondagavond een opvallend transactie van een flinke whale. Een bundel van 10.000 BTC, verworven op januari 2019, is verkocht met 435 miljoen dollar winst. In relatieve termen een winst van maar liefst 1234%.

Een stijgende koers (in de toekomst) of niet, het nemen van winst is voor sommigen ook onderdeel van het 'spelletje'.

conclusie: neutraal/bearish

3. Bitcoin Price Temperature

De Nederlander Dilution-proof heeft de indicator Bitcoin Price Temperature (BPT) ontworpen, uitgelegd in dit artikel. De indicator is als volgt opgebouwd: je trekt de huidige bitcoin prijs van de gemiddelde bitcoin prijs van de afgelopen vier jaar af.

Uit die rekensom rolt een getal, wat iets zegt hoe de historische bitcoin prijs afwijkt van zijn vierjarige gemiddelde. De uitkomst is een kleur. De kleuren rood en oranje staan gelijk aan een (oververhitte) bullmarkt, terwijl blauw staat voor een bearmarkt.

Met een huidige score van 2.37 in het groen heeft bitcoin de afgelopen week weer goede zaken gedaan.

conclusie: bullish

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwson-chain

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...

Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd