Bitcoin on-chain: Whales kopen in, 24.000 BTC van beurzen af en laag inflatiecijfer

Veruit het meest besproken onderwerp rondom bitcoin (BTC) is en blijft de dollarprijs. Maar er gebeurt veel meer in dit groeiende ecosysteem. De wereld van bitcoin zit vol met interessante (en nutteloze) statistieken. In deze on-chain update hebben we er drie voor je op een rij gezet.

1. Bitcoin opkopen

Bitcoin whales (adressen met 1.000 BTC of meer) schreven alleen gisteren 64.137 extra bitcoin bij. Deze grote adressen verkochten tijdens de dip veel bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het is hier altijd het kip en het ei verhaal: daalde de prijs doordat whales massaal gingen verkopen? Of reageerde zij op de initiële daling? Deze groep bestaat niet uit één uniforme organisatie die alles samen bespreken. Iedereen heeft eigen belangen.

De grote adressen lijken bitcoin rond de huidige koersen ($34.500) goedkoop genoeg te vinden om wat aankopen te doen.

2. Bitcoin bij beurzen

Een andere interessante statistiek is de bitcoin balans van beurzen. Klanten haalden 24.259 BTC bij beurzen weg in de afgelopen week. Bijna 2,5 miljoen staat momenteel bij beurzen. Er zijn 18,7 miljoen bitcoin in omloop.

Dit soort data is interessant om in de gaten te houden. Het laat een trend zien. Daar moet je zeker niet direct op handelen, maar het is interessant om dit soort data in de gaten te houden.

Normaliter gaan er geen grote stroom van een beurs af als mensen willen verkopen.

Bitcoin on-chain: Whales kopen in, 24.000 BTC van beurzen af en laag inflatiecijfer
Bitcoin bij beurzen. Data via Glassnode

3. Miners

We kunnen dit weekend niet om de bitcoin miners heen. China is met harde hand alle miners uit hun land aan het jagen, de meeste datacentra gericht op BTC zijn inmiddels offline in het land. Dat is ook te zien aan de hashrate, kortgezegd de rekenkracht achter het bitcoin netwerk.

Het wegvallen van deze miners heeft als gevolg dat er gemiddeld minder blocks per dag worden gevonden. Miners worden beloond met een subsidie van 6,25 BTC per block. Dat is de enige 'bron' van bitcoin tot aan de limiet van 21 miljoen. Het inflatiecijfer van bitcoin viel hierdoor naar 0,71%, het laagste punt ooit.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwson-chain

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...