Bitcoin ontwikkelaar Andresen trekt steun voor Craig Wright in

Gavin Andresen heeft er nu spijt van dat hij ooit achter de controversiële Craig Wright stond. Dat blijkt uit een update van zijn blogpost.

Bitcoiner krabbelt terug

Adresen is nota bene de persoon die de rol van Satoshi Nakamoto in 2011 als lead maintainer van de broncode van bitcoin op zich nam. In 2014 gaf hij deze taak over aan Wladimir van der Laan.

In 2016 uitte Andresen zijn steun voor de Australische Wright. Laatstgenoemde claimde de bedenker van bitcoin te zijn en Gavin ging erin mee. Destijds schreef hij: “I believe Craig Steven Wright is the person who invented Bitcoin.”

Nu krabbelt hij terug met een aanvulling op de blogpost.

Bitcoin ontwikkelaar Andresen trekt steun voor Craig Wright in

Andresen noemt het “een vergissing” om Craig Wright te vertrouwen en zei dat hij spijt had “dat hij werd meegezogen in het ‘wie is wel of niet Satoshi’-spel.”

“Ik geloof niet in het herschrijven van de geschiedenis, dus ik laat dit bericht staan. Maar in de zeven jaar sinds ik het schreef, is er veel gebeurd en ik weet nu dat het een vergissing was om Craig Wright te vertrouwen.”

Leugens

De oorspronkelijke verklaring komt uit 2016, vlak nadat Wright tijdens een bijeenkomst in Londen “cryptografisch bewijs” had laten zien waarmee hij Andresen overhaalde om hem als de bitcoinbedenker te erkennen. Het ging om een digitale handtekening waarvan Andresen dacht dat alleen Satoshi die kon maken.

Als je Wright een beetje hebt gevolgd, weet je nu dat dat klinkklare onzin is. De serieleugenaar valt regelmatig door de mand met namaaksels.

Destijds hield Andresen trouwens al (terecht) een slag om de arm:

“Naarmate er meer bewijs naar buiten komt… is het mogelijk dat ik het mis heb. Ik denk niet dat ik dat ben, maar we zullen zien.”

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsCraig Wright