Hodlonaut wint zaak tegen Craig Wright

Hodlonaut wint zaak tegen Craig Wright

Craig Wright moet opnieuw een nederlaag incasseren. De Australiër beweert al jaren de bedenker van bitcoin te zijn. Een tot voor kort anonieme Twitteraar, Hodlonaut, was het daar niet mee eens. Na zijn uitingen kreeg hij echter een lasterzaak aan de broek in Groot-Britannië.

Om die zaak te voorkomen moest Magnus Granath (Hodlonaut) zelf naar de rechter in zijn thuisland Noorwegen. En dat was een goede zet, want de rechter stelde Granath in het gelijk. Een rechtszaak als dit kan bij de Britten een hoop geld kosten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Arthur van Pelt is een van de trouwe volgers van de verhalen van Wright. Hij kiest een opvallende quote uit de uitspraak van de rechter: "The court points out that the evidence brought in the case is not suitable to change the prevailing opinion that Craig Wright is not Satoshi Nakamoto."

Dat laatste gedeelte is iets wat door veel mensen gedeeld wordt. Wright roept al jaren dat hij Satoshi is, maar heeft tot nu toe nooit bewijs geleverd. Wel heeft hij nu weer een rechtszaak verloren.

De samenvatting is: Wright kon niet bewijzen dat hij Satoshi is.

Benieuwd naar deze specifieke rechtszaak?

Arthur van Pelt schreef voor Bitcoin Focus een uitgebreide update. Want waar ging het nu precies over?

Na het Kleiman versus Wright-proces in november 2021 – die Craig Wright verloor, en waar hij werd bestraft met een boete van $143 miljoen dollar – is dit de tweede keer binnen een jaar dat Satoshi Nakamoto-toneelspeler Craig Wright acte de presence heeft moeten geven in een openbaar civiel proces.

Maar dit keer met het grote verschil dat hij voor de rechtbank wordt gesleept door een bitcoinsupporter uit Noorwegen met het pseudoniem ‘hodlonaut’. Hij verlangt dat Craig Wright ook met fysiek bewijs komt van zijn Satoshi-schap. Hoe dat is afgelopen kun je lezen in dit dag-tot-dag verslag van het proces.

En uiteraard was ook iedereen benieuwd of het weer zou eindigen in een zogenaamde “Chewbacca Defence” van zijn advocaten, net zoals in Kleiman v Wright vorig jaar!

Maandag 12 september 2022, dag 1/7

Laten we even beginnen waar deze rechtszaak over gaat: hodlonaut heeft een zogenaamde NDR, een Non Declaratory Relief, bij de Oslo District Court aangevraagd met de bedoeling dat er een uitspraak van deze rechtbank komt waarin wordt gesteld dat hij geen smaad heeft gepleegd met enkele tweets uit begin 2019.

Ook heeft hodlonaut geëist dat Craig Wright bewijst dat hij Satoshi is, en inderdaad, Craig heeft heel veel ‘Satoshi’-materiaal aangeleverd in de aanloop naar het proces in Oslo.

Als antwoord op dat materiaal heeft Craig Wright een 350 pagina dik forensisch onderzoeksrapport van KPMG in zijn gezicht terug geslingerd gekregen, en dat rapport gaat ook besproken worden tijdens dit proces.

Tegelijkertijd wordt hodlonaut in Engeland door Craig Wright voor de Londense rechtbank gesleept voor deze zelfde smaad, maar op basis van 1 andere tweet. Ook hier wordt van Craig Wright verlangd dat hij bewijst dat hij Satoshi is. Deze Engelse zaak wordt gedurende het proces in Oslo wel een enkele keer aangestipt, maar staat er in principe verder los van.

Op dag 1 van het proces wordt direct de toon gezet: Craig Wright heeft maar liefst 9 advocaten van het duurste kantoor in Oslo in de rechtbank zitten, terwijl hodlonaut het doet met slechts 2 advocaten. Maar we gaan in het verloop van het proces zien dat deze 2 mensen uitstekend opgewassen zijn tegen het Craig Wright advocaten geweld.

We zien ook gelijk in de ochtend een ogenschijnlijk licht verrassende uitspraak van de rechter voorbij komen dat er niet besloten gaat worden of Craig Wright Satoshi Nakamoto is of niet.

Het hele artikel lees je bij de nieuwsbrief voor bitcoin Nederland.

Lees meer over:
Bitcoin Craig Wright Noorwegen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties