Bitcoin ontwikkelaar krijgt 1 bitcoin (BTC), maar er is iets bijzonders mee aan de hand

Bitcoin ontwikkelaar krijgt 1 bitcoin (BTC), maar er is iets bijzonders mee aan de hand

Bitcoin ontwikkelaar Luke Dash Jr. heeft op genereuze manier een donatie ontvangen. Hij kreeg zo'n $50.000 na een oproep op Twitter. Maar het verhaal wordt nog veel mooier.

Donatie voor Bitcoin ontwikkelaar

Luke Dash Jr. is een gerespecteerd developer, ondanks zijn soms wat starre houding. Hij is al sinds 2011 betrokken bij de ontwikkeling van Bitcoin en was een belangrijke pion tijdens de Blocksize War. Hij voorkwam met zijn soft fork-oplossing voor de SegWit-update veel gedoe. Ook is hij de maintainer van Bitcoin Knots, een alternatief voor Bitcoin Core.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Waar veel ontwikkelaars op de loonlijst staan bij een bedrijf (zoals BitMEX, Spiral of Gemini), haalt Dash Jr. zijn geld bij elkaar middels donaties. Eerder dit jaar kreeg hij nog $40.000 van Wasabi en Bull Bitcoin. Ook kun je hem steunen via GitHub, waar 73 donateurs je al voor gingen.

Maar nu deed de ontwikkelaar een oproep:

"Zelfs als geen enkel bedrijf het budget heeft om mijn werk aan Bitcoin volledig te financieren, zou het nog steeds nuttig zijn als ze voor mij (& familie) op een of andere manier ziektekosten- of tandartsverzekering kunnen betalen."

Er kwam al snel gehoor aan deze oproep: 'Chun in South Africa' vroeg aan Dash Jr. om een on-chain adres, zodat hij 1 BTC ter waarde van ongeveer $50.000 kon schenken.

Bijzondere transactie

Een nobele actie. Chun is de mede-oprichter van mining pool F2Pool en ook al sinds 2011 betrokken bij Bitcoin. Vervolgens werd het verhaal nog veel mooier.

Nog geen uur later stuurde Chun de tx-id van de betaling: de donatie was gestuurd. Maar als je deze transactie goed bekijkt, zie je een aantal bijzondere details:

  1. De transactie kwam uit een input/UTXO van 9.000 BTC, ter waarde van zo'n $450 miljoen;
  2. De betaling had géén transactiekosten: 0 sat/byte;
  3. De betaling werd wél verwerkt in een block.
Bitcoin ontwikkelaar krijgt 1 bitcoin (BTC), maar er is iets bijzonders mee aan de hand

Lang verhaal kort: zoals gezegd is de transactie afkomstig van Chun van F2Pool. Zij hebben in de loop der jaren enorm veel bitcoin verzameld. En omdat ze zelf blocken minen en aan de blockchain toevoegen, kunnen ze zelf bepalen welke transacties erin komen.

Ze hebben dus zélf hun eigen transacties 'bevestigd' met 0 sat/byte, afkomstig uit een UTXO van 9.000 BTC. Zoiets gebeurt niet elke dag in bitcoinland. Meer details over de betaling vind je hier.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin donatie

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties