Bull Bitcoin en Wasabi steunen developer Luke Dash Jr. met $40.000

Een van de bekendste Bitcoin (BTC) goeroes krijgt eindelijk zijn welverdiende financiële steun. Luke Dash Jr. ontvangt namelijk $40.000 van Bitcoin exchange Bull Bitcoin en de Wasabi Wallet om zijn werk aan het protocol van Bitcoin te kunnen blijven doen.

Bitcoin ontwikkelaar

Luke Dash Jr. is een gerespecteerd ontwikkelaar die al jaren bij Bitcoin betrokken is. Sinds 2011 sleutelt de developer al aan Bitcoin Core, maar daarbuiten doet hij veel meer dingen. Zo is de Bitcoin Knots client een project dat voortkomt uit de noeste arbeid van Luke Dash.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dit is een node en wallet software, met een aantal additionele functionaliteiten vergeleken met de meer reguliere Bitcoin Core client. Wasabi is ook één van de wallets die gebruik maakt van deze aparte software.

Zo'n prominente ontwikkelaar moet natuurlijk financiële steun krijgen voor zijn werk. Echter komt dit niet uit de portemonnee van het protocol zelf, dus is de financiering van ontwikkelaars altijd een complex vraagstuk. Het programmeer werk kan vrijwillig worden gedaan, maar ook bedrijven hebben baat bij een goed ecosysteem. Ook gebruikers kunnen zelf een steentje bijdragen door middel van pledges of donaties.

En daar zijn Wasabi Wallet en de Canadese beurs Bull Bitcoin het helemaal mee eens. Ze subsidiëren $40.000 aan Luke Dash Jr. om te werken aan de open source code. Ze betalen 0,86 BTC uit, waarvan beide partijen de helft inleggen.

Belangrijke positie in community

De ontwikkelaar is momenteel erg druk met het proces om de activatie van Taproot goed te laten verlopen. De code van deze verbetering is al klaar en de BIPs zijn al in Bitcoin Core gemerged. Alleen moet er nog consensus komen over de manier waarop en wanneer de functionaliteiten van Taproot ook echt door nodes gebruikt en geaccepteerd gaan worden.

De vraag is momenteel wat de rol van miners (en hun rekenkracht) is, ten opzichte van de node-eigenaren. Wordt het een User Activated Soft Fork (UASF), of wordt laten we de activatie van deze update in eerste instantie over aan de miners? Meer dan 90% van de rekenkracht heeft inmiddels laten weten dat ze achter de update staan.

In het persbericht benadrukken Wasabi en Bull Bitcoin dat er geen verband is tussen de donatie en de manier waarop Taproot geactiveerd moet worden.

"We want to make it absolutely clear that our grant is unrelated to Taproot activation via BIP8 LOT=True."

Ook Square Crypto, BitMEX, OKCoin, Kraken en nog veel meer bedrijven hebben de laatste jaren ontwikkelaars financieel bijgestaan. Gemini doneerde vorige week nog $1 miljoen aan het Digital Currency Initiative (DCI) van het Massachusetts Institute of Technology's (MIT) Media Lab

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
bitcoin coredonatie