Bitcoin opent aanval op de 24.000 dollar, on-chain indicatoren ogen bullish

Bitcoin opent aanval op de 24.000 dollar, on-chain indicatoren ogen bullish

Bitcoin is op het moment van schrijven bezig met een aanval op de 24.000 dollar. Als dat lukt, dan lijkt de 24.200 dollar het volgende target. Daar zijn de bulls tijdens de laatste opleving immers gestrand op de sterke weerstand van de bears. Tijd om er wat on-chain indicatoren bij te pakken om te kijken of deze rally "benen" heeft.

De whales ogen bullish

Als we naar de Bitcoin Exchange Whale Ratio van CryptoQuant kijken, dan ziet het er bullish uit. Deze indicator gaf voor de EMA7 namelijk een score van minder dan 0,50 af voor zeven van de laatste acht dagen. Een lagere score betekent dat whales minder van de exchanges gebruik maken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin opent aanval op de 24.000 dollar, on-chain indicatoren ogen bullish

In theorie neemt de verkoopdruk van whales dus af als deze score relatief laag blijft. Een score van onder de 0,50 is voor deze indicator laag en dat is voor deze rally dus een goed teken. Het wegvallen van de verkoopdruk van whales kan bitcoin net een extra zetje geven.

Bitcoin opent aanval op de 24.000 dollar, on-chain indicatoren ogen bullish

Als we naar de Spent Output Age Bands voor 7 tot 10 jaar oude wallets kijken, dan zien we op de uurgrafiek een spannende mega-kandelaar. Wat erop wijst dat een grote whale zijn bitcoin in beweging heeft gebracht.

Tot nu toe lijkt het er echter op dat de bitcoin in kwestie niet richting een exchange gestuurd zijn. Er was even wat paniek in on-chain land, maar inmiddels is de rust wedergekeerd.

Realized Price en bodems

Als laatste gaan we het hebben over de Realized Price, een indicator die we de afgelopen weken veel voorbij zien komen. Interessant is dat de indicator op dit moment wat minder voorspellende waarde lijkt te hebben als het gaat over de bodem dan tijdens voorgaande cycli. Waar het aantikken van de Realized Price in het verleden vaak een bodem van de bearmarkt markeerde, is dat op dit moment niet het geval. Nu is de Realized Price sinds 13 juni namelijk al driemaal doorkruisd.

Dat toont ons ook meteen hoe uniek de huidige cyclus is. Met name de macro-economische omstandigheden waar we op dit moment mee moeten dealen zijn ongeëvenaard. De inflatie is extreem hoog, terwijl de rentestand nog altijd relatief laag is ten opzichte van voorgaande decennia. Het is nog maar de vraag hoe centrale banken daar de komende jaren mee zullen omspringen.

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties