Bitcoin koers opnieuw boven $60.000, optiemarkt breekt records

931 totale weergaven

Bitcoin (BTC) breekt vandaag opnieuw de grens van $60.000. De huidige prijs is 18,848.93USD en de totale markt is 360,833,623,200.67 waard.

De interesse in BTC groeit, dat is een feit. Maar hoe ziet de markt er uit? We bekijken in deze post de optiemarkt en de laatste trends

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Wat is er aan de hand op de markt?

De bitcoinmarkt groeit. Dat blijkt ook uit het aantal dollars dat momenteel gemoeid is met de optiemarkten rondom BTC. Je hebt de spotmarkt, waar je echt bitcoin koopt, maar je hebt natuurlijk ook markten waar je puur kunt speculeren op de prijs.

In onderstaande grafiek kun je groei van deze markt duidelijk zien. De lopende contracten (open interest) staat bijna op $15 miljard, en dat is een record. Veruit de grootste markt Deribit neemt $13 miljard voor hun rekening.

Dit handelsplatform is overigens gestart in Nederland, maar inmiddels verhuisd naar Panama wegens de strenge regels hier.

Bitcoin koers opnieuw boven $60.000, optiemarkt breekt records

We zoomen nog even in op Deribit, $5,7 miljard aan bitcoin opties verlopen volgende week. Het grootste slachtveld vindt plaats als de koers van BTC naar $40.000 zou zakken. Dat is voorlopig niet aan de orde, maar er zijn veel handelaren bij gebaat om de prijs daar (ver) boven te houden,.

Bitcoin koers opnieuw boven $60.000, optiemarkt breekt records

Trends

Bitcoin is hot. Niet alleen de optiemarkt en beurzen als Binance en Coinbase draaien overuren met de instroom van particulieren, ook de grootste financiële instellingen ter wereld mengen zich in de strijd.

Een mooi voorbeeld daarvan is de Amerikaanse bank Morgan Stanley. In een onderzoeksrapport leggen de Amerikanen hun plannen en visie voor BTC uit. Grote klanten van de bank kunnen gebruik maken van bitcoindiensten. Klanten met $2+ miljoen aan assets bij de bank kunnen via hen geld stoppen in drie verschillende bitcoin fondsen.

Niet alleen banken schuiven steeds meer richting bitcoin, ook miljardenbedrijven zetten langzaam aan hun eerste stappen. Het Chinese Meitu is een mooi voorbeeld. Het bedrijf maakt selfie-apps, maar besluit een deel van hun schatkist voortaan in bitcoin te houden. In totaal kochten ze al voor bijna $50 miljoen aan BTC. De directeur had in 2018 al 10.000 bitcoin in bezit.

Ook betaalverwerker VISA wil een graantje meepikken in deze industrie. Het bedrijf filosofeert hardop over de mogelijkheid om bij 70 miljoen winkels bitcoin als betaalmogelijkheid te implementeren. Het bedrijf is nu voor miljarden transacties per jaar het tussenstation, bij BTC is dat niet nodig maar voor sommige toepassingen kan een derde partij wel handig zijn.

Lees meer over:
data

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...