Bitcoin kopen met je creditcard? VISA ziet dat wel zitten

Als het aan Visa ligt, gaan ze de komende maanden meedraaien in de wereld van Bitcoin. In de podcast 'Fortune's Leadership Next' sprak CEO Alfred Kelly over de plannen van het bedrijf. Het is duidelijk: digitale valuta horen hier zeker bij.

Visa en Bitcoin

De betalingsgigant liet doorschemeren dat het bedrijf binnenkort de mogelijkheid gaat aanbieden aan haar klanten om cryptovaluta te kopen. Het idee is dat men dit dan via de creditcards kan doen. In het interview zei Kelly hier het volgende over:

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

"We proberen twee dingen te doen. Een daarvan is om de aankoop van bitcoin met Visa-accounts. En ten tweede, werken we met wallets om de bitcoin in een fiat-valuta om te laten zetten, om het op 70 miljoen plaatsen over de hele wereld waar Visa wordt geaccepteerd te kunnen gebruiken."

Verder merkte Kelly op dat cryptocurrency's mogelijk de nieuwe manier van betalingen kan worden voor opkomende markten. Tegelijkertijd ziet het bedrijf ook een grote markt voor stablecoins. Tot slot wordt ook duidelijk dat Visa een brede strategie heeft: Bitcoin, altcoins en stablecoins.

Kelly liet zich eind januari in een presentatie ook al positief uit over Bitcoin: "Visa behandelt digitale assets met name als digitaal goud. Ze worden voornamelijk gebruikt als asset en niet gebruikt om mee te betalen.''

Samenwerkingen

Visa heeft de afgelopen tijd een aantal belangrijke samenwerkingen gesloten. Vorige maand maakten ze bekend dat ze met First Boulevard werken aan een pilot-API. Dit is een in Kansas gevestigde digitale bank en samen willen ze makkelijke oplossingen bouwen waarmee ze Bitcoin en crypto kunnen integreren in huidige bestaande systemen.

Aan de andere kant werken ze ook samen met andere bedrijven om verschillende stablecoins te ondersteunen. Vorig jaar ging Visa ging Visa de samenwerking aan met de U.S. Dollar Coin (USDC). Ze zien daar een grote markt in:

"Stablecoins zijn valuta die door fiat worden gedekt. Wij doen de betalingen en kunnen een fiatvaluta erin omzetten als men dat wilt. Met de wallet en de Visa-betaalkaart kan men vervolgens deze stablecoin vervolgens gebruiken voor aankopen op een van onze 70 miljoen locaties.”

Visa móét bijna wel in deze markt stappen. Rivaal MasterCard maakte namelijk ook al bekend dat ze cryptobetalingen gaan integreren. PayPal is wat dat betreft koploper: met honderden miljoenen dollars aan volume per dag, is de cryptodienst van deze betaalverwerker een groot succes!

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
Visa