Bitcoin oudgediende Blockchain.com naar de beurs?

Bitcoinbedrijf Blockchain.com wil naar de beurs. Dat meldt persbureau Bloomberg deze dinsdagochtend.

Blockchain.com naar de beurs?

Blockchain.com is een exchange, maar maakte naam als walletprovider en blockexplorer. De beursgang is gepland voor 2023 en de onderneming zou worden begeleid door ‘diverse banken’.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Vorige maand is één van de grootste beurzen ter wereld gewaardeerd op 14 miljard dollar in een zogenaamde Serie D financieringsronde. Investeerders zijn onder andere Lightspeed Venture Partners en Baillie Gifford.

Recentelijk heeft het bedrijf een paar deals beklonken. Ze hebben de over-the-counter (OTC)
trading desk van Altonomy gekocht en ze zijn hoofdsponsor van Dallas Cowboys, een bekend team in de National Football League (NFL). Ook gaan ze samenwerken met Altis Partners een
vermogensbeheerservice gericht op institutionele en vermogende beleggers.

Blockchain.com heeft niet gereageerd op de mediaberichten.

Binance US

Coinbase is in april 2021 naar de beurs gegaan en er zijn ook diverse bitcoinmining bedrijven waarvan de aandelen publiekelijk zijn te verhandelen.

Concurrent Binance US wil ook naar beurs. Deze dochter van Binance haalde onlangs 200 miljoen dollar op, onder meer Gulf Energy is aandeelhouder.

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency’s zijn risicovolle assets.

Lees meer over:
beursBitcoin nieuws

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...