Gulf Energy koopt aandeel in Binance US

De Amerikaanse tak van Binance heeft een nieuwe grote investeerder. Het Thaise energiebedrijf Gulf Energy krijgt een aandeel in Binance US.

Het bedrijf van miljardair Sarath Ratanavadi wil een leider worden in ‘digitale infrastructuur’. Dat is te lezen in een registratieaanvraag van Gulf Energy.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ook moet dit een ingang zijn naar andere kansen in de industrie. Eerder dit jaar kondigde Gulf Energy al een samenwerking aan met Binance. Er moet een nieuwe grote cryptobeurs worden opgezet in Thailand.

Binance kan op deze manier sneller stappen zetten richting toestemming van lokale toezichthouders. Het gaat onder andere om een licentie voor het runnen van een cryptobeurs.

Binance

Binance is begonnen in 2017 en groeide in rap tempo uit tot een van de machtigste bedrijven in de industrie. De organisatie is inmiddels veel meer dan handelsbeurs.

Directeur Changpeng Zhao en zijn bedrijf hebben inmiddels bijna overal een vinger in de pap. Binance heeft de grootste spot- en futuremarkten in de wereld van crypto. Ook is het bezig met mining en tal van verschillende tokens.

Binance heeft verschillende dochterbedrijven in bijvoorbeeld de Verenigde Staten, Turkije en Brazilië. Het platform is mede door de enorme groei en het brede scala aan diensten ook verwikkeld in tal van touwtrekwedstrijden met overheden en toezichthouders.

Deze nieuwste samenwerking in Thailand is waarschijnlijk niet de laatste. Zhao kondigde eerder al aan dat Binance meer samenwerkingen en overnames wil doen.

Lees meer over:
Binance

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...