Bitcoin over tijdspanne van 4 jaar nog altijd de koning van de financiële markt

Bitcoin over tijdspanne van 4 jaar nog altijd de koning van de financiële markt

De bitcoin koers heeft in 2022 een lastige periode achter de rug en voor veel mensen is dat een reden om zich af te vragen of het feestje wellicht voorbij is. Als we echter uitzoomen en kijken naar de feiten op de lange termijn, dan zien we dat bitcoin qua rendementen nog altijd de baas is op de financiële markt.

De lange termijn

Als we de groei van bitcoin over een tijdspanne van vier jaar vergelijken met goud, aandelen, obligaties, olie, vastgoed, Amerikaanse aandelen en andere gevestigde namen, dan blijkt dat bitcoin nog altijd veruit de beste keuze is geweest de afgelopen jaren. Natuurlijk zegt dat niets over de toekomst, maar voor het verleden spreekt de grafiek voor zich.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

ChartsBTC voorziet de bovenstaande grafiek dan ook van de woorden "#bitcoin er is geen alternatief." Terwijl alle assets redelijk dicht op elkaar staan in de grafiek, staat bitcoin qua rendementen nog ver boven de rest van de markten. Al gebied de eerlijkheid ons te zeggen dat bitcoin de laatste jaren steeds dichter naar de rest toekruipt.

Op zich is dat ook logisch, aangezien bitcoin letterlijk van nul is begonnen in 2009. De eerste sprongen zorgen dan logischerwijs voor rendementen die in de toekomst vrijwel niet meer te evenaren zijn. Aan de andere kant was het risico om in bitcoin te investeren in de beginperiode natuurlijk een stuk groter.

950 dagen boven de 10.000 dollar

Op het moment van schrijven bivakkeert bitcoin al 950 dagen boven de koers van 10.000 dollar. De grote vraag is natuurlijk of en wanneer bitcoin het voor elkaar krijgt om daar weer een nul achter te plakken. De definitieve stap van 100 naar 1.000 dollar duurde uiteindelijk 1.331 dagen.

Voor de sprong van 1.000 naar 10.000 dollar had bitcoin daarna 1.113 dagen nodig. Als de geschiedenis zich herhaalt, dan hebben we dus nog 200 tot 400 dagen nodig om de sprong naar 100.000 dollar te maken. Al ziet het er op dit moment niet naar uit dat we snel aan een nieuwe bullmarkt beginnen.

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties