MicroStrategy koopt 301 bitcoin tegen koers van $19.851 per stuk

MicroStrategy koopt opnieuw extra bitcoin (BTC). Het is een relatief kleine aankoop van $6 miljoen voor 30`1 BTC. De stukprijs ligt op $19.851, dat is een stuk lager dan het gemiddelde.

MicroStrategy kocht in totaal al meer dan 130.000 bitcoin. De gemiddelde aankoopprijs ligt boven de grens van $30.000. Op papier staat de positie dus onder water. MicroStrategy is beursgenoteerd en moet dit soort investeringen rapporteren. Het bedrijf van Michael Saylor en consorten meldt de aankoop bij de SEC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin als standaard

MicroStrategy stapte in 2020 over naar een bitcoinstandaard. Het softwarebedrijf schraapte in ruim 2 jaar tijd meer dan 130.000 BTC bij elkaar. De eerste stappen werden gezet door Saylor zelf. Inmiddels is de oprichter geen CEO meer. Phong Le neemt nu de honneurs waar als leider van het bedrijf.

De koers lijkt echter niet gewijzigd, MicroStrategy blijft bitcoin kopen. Bij deze specifieke kleine aankoop gaat het om een aankoop met cash. Het spaargeld van MicroStrategy staat al in bitcoin, dus het gaat om extra opbrengsten die naar de schatkist gaan.

Naast eigen geld maakt het bedrijf er een sport van om op andere manieren aankopen te financieren. Denk bijvoorbeeld aan obligatie-uitgiftes of soortgelijke schuldconstructies.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsMicroStrategy

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...