Bitcoin overklast Nasdaq 100 en S&P 500 met sterke oktobermaand

Bitcoin overklast Nasdaq 100 en S&P 500 met sterke oktobermaand

De bitcoin koers is eindelijk weer opgeleefd na een lange periode van stabiliteit rond de koers van 19.000 dollar. Terwijl de grootste Amerikaanse aandelenindices in oktober flink moesten inleveren, noteert bitcoin juist een stevig plus. Is de gewenste ontkoppeling eindelijk daar?

Plus voor bitcoin

Bitcoin schrijft voor de afgelopen 30 dagen een plus van 5,05 procent, terwijl de S&P 500 een min van 1,40 procent moest slikken en de Nasdaq 100 zelfs een behoorlijk dramatisch verlies van 7,45 procent. Daarmee lijkt bitcoin het begin van de langverwachte ontkoppeling te maken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In theorie is bitcoin een asset die compleet los staat van het traditionele financiële systeem. Als jij jouw bitcoin veilig in eigen wallets bewaart, dan kan geen enkel faillissement ervoor zorgen dat jouw bitcoin verdwijnen. Hetzelfde geldt uiteraard niet voor aandelen.

Als het bedrijf wat het aandeel vertegenwoordigt failliet gaat, dan houdt het aandeel op te bestaan. In die zin is bitcoin net als goud een veilige haven, omdat niets of niemand het in theorie van je af kan pakken. Mits je het op de juiste manier bewaart natuurlijk.

Nog geen capitulatie van miners

Voor het vasthouden van de huidige koers en voorzichtige opwaartse trend, kan de mining-industrie weleens een cruciale rol spelen. De hashrate van het netwerk blijft record na record breken, waarmee de concurrentie onder de miners flink toeneemt.

Ondanks die stevige stijging van de hashrate, constateert Jan Wüstenfeld dat er nog geen grote capitulatie heeft plaatsgevonden. "Tot dusver, als we kijken naar de holdings van miners, hebben we nog geen echte capitulatie gezien", aldus Wüstenfeld.

Ook stipt Wüstenfeld de situatie bij Iris Energy aan, die momenteel in de problemen zouden zitten. Volgens de analist is het allemaal echter een stuk minder erg dan de meeste mensen op dit moment denken.

Uiteindelijk kan alleen de tijd ons leren of Wüstenfeld gelijk heeft. De bear markt is nog niet voorbij en voorlopig staat de mining-industrie zonder twijfel onder druk. Hoe langer die druk blijft aanhouden, hoe meer miners er uiteindelijk in de problemen komen.

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties