Bitcoin ‘pas’ 56 dagen onder Realized Price, bullmarkt nog ver weg

De bitcoin koers handelt met een koers van 19.200 dollar onder de Realized Price van ongeveer 21.500 dollar. Voor de mensen die dat niet weten, de Realized Price is de gemiddelde koers waartegen alle bitcoin voor het laatst van adres zijn gewisseld op de blockchain. Dat getal geeft dan ook een indicatie van de kostenbasis van alle hodlers en heeft zich in het verleden vaak bewezen als een belangrijke steun.

56 dagen onder de Realized Price

Op het moment van schrijven heeft bitcoin er 56 dagen onder de Realized Price opzitten in de huidige halving-cyclus. Dat voelt waarschijnlijk als een hele lange periode, maar als we naar het verleden kijken, dan blijkt dat we waarschijnlijk pas net begonnen zijn. Als het verleden een goede voorspeller voor de toekomst is, dan is het goed mogelijk dat we nog een flinke hoeveelheid dagen onder de Realized Price moeten doorbrengen de komende periode.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Tijdens de vorige halving-cyclus bivakkeerde bitcoin namelijk een periode van 140 dagen onder de Realized Price. Die periode begon eind 2018 en eindigde ergens in het begin van 2019. In de bearmarkt daarvoor was de winter nog langer en kouder voor de hodlers. Destijds handelde bitcoin namelijk 304 dagen onder de Realized Price.

Ook in 2011 en 2012 spendeerde bitcoin een totaal van 146 dagen onder de Realized Price. Het zijn statistieken die duidelijk maken dat geduld een schone zaak is als het om bitcoin gaat en dat hodlen eigenlijk nooit heel makkelijk is geweest. Uiteraard bieden resultaten uit het verleden geen enkele garantie voor de toekomst en moet iedereen voor zichzelf bepalen of bitcoin het in zich heeft om hier bovenop te komen.

Mayer Multiple zakt omlaag

Met het dalen van de koers is ook de Mayer Multiple gezakt en over het algemeen is dat goed nieuws voor mensen die meer bitcoin willen kopen. Een lagere score van de Mayer Multiple heeft in het verleden namelijk goede koopmomenten opgeleverd. Op het moment van schrijven noteert de Mayer Multiple een score van 0,62 en dat is zeldzaam laag.

In de voorgaande halving-cycli heeft bitcoin daar namelijk 100 dagen, 32 dagen en 43 dagen onder gezeten. In deze cyclus hebben we er al 39 dagen onder de score van 0,62 opzitten. Op basis daarvan is het goed mogelijk dat we binnenkort aan een opleving beginnen. Maar net als bij de vorige statistiek, kan ook de Mayer Multiple geen garanties bieden.

De Mayer Multiple is in essentie slechts de bitcoin koers gedeeld door het 200-daags voortschrijdend gemiddelde van de koers. Dat gemiddelde ligt momenteel op 30.500 dollar, terwijl de koers het met 19.200 dollar moet doen.

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

frogwifhat Nieuws
Nieuwe Crypto Meme Frogwifhat Live, Volgende Volgende Dogwifhat Of PEPE?

Vandaag is de nieuwe Frog Wif Hat token ($FWIF) gelanceerd op de decentrale exchange Uniswap....

Nieuws
‘Pre-halving top’ binnenkort aanstaande voor bitcoin koers?

De run van bitcoin is eind februari in de kiem gesmoord en ook analisten lijken...

Bitcoin bekende vs. onbekende crypto Nieuws
Bitcoin koers bereikt hoogste punt sinds december 2021

De prijs van Bitcoin, de grootste cryptocurrency, heeft een indrukwekkende sprong gemaakt. De prijs van...

Nieuws
Verenigd Koninkrijk wil cryptocurrency’s als eigendom erkennen

Het Verenigd Koninkrijk (VK) neemt significante stappen richting de integratie van cryptocurrency's in zijn rechtssysteem....

Bitcoin Nieuws
Analist: ‘Bitcoin staat voor zijn traditionele parabolische rally’

Als we de populaire analist Kevin Svenson mogen geloven, dan staat bitcoin op het punt...

Lees meer