Coinbase hoopt te profiteren van strengere regels

Coinbase denkt te kunnen profiteren van de strenge aanpak van de crypto-industrie in de Verenigde Staten. De beurs nam in hun kwartaalrapport de ruimte om de industrie en regels van nu onder de loep te nemen.

Coinbase is zelf genoteerd aan de NASDAQ onder de noemer ‘COIN’. De beursgang is qua koersverloop nog geen onverdeeld succes. In het vierde kwartaal van 2022 werd $605 miljoen omgezet.

De beurs is echter ook verwikkeld in verschillende onderzoeken en rechtszaken. Eerder kreeg Coinbase en boete in Nederland. En ook in het thuisland staan sommige verdienmodellen onder druk. Het gaat bijvoorbeeld om stakingdiensten, of renteproducten. Brian Armstrong, CEO van Coinbase, gaf aan dat ze dit voor de rechter willen verdedigen.

Opvallend is dat ze ook stellen dat hun selectieprocedures erg streng zijn. Ook de ‘betrouwbare infrastructuur’ wordt genoemd in het kwartaalverslag.

Coinbase ziet het ook als groot voordeel dat ze ‘samenwerken met regelgevers’. Ze verwachten in 2023 meer focus op de crypto-industrie vanuit regelgevers en toezichthouders.

In Amerika is veel te doen over staking, het uitlenen van cryptocurrency’s in ruil voor rente. De Amerikaanse autoriteiten zoals de Securities & Exchange Commission (SEC) hebben het gemunt op de centrale platformen die deze service faciliteren zoals Coinbase en Kraken. Die laten het er echter niet bij zitten.

In de ogen van het management van Coinbase is een stakingproduct niet te classificeren als een effect (security) volgens de Amerikaanse (effecten) wetten. Maar daar zijn de meningen dus over verdeeld.

Wereldwijd worstelen overheden en toezichthouders met regels voor en rondom bitcoin en de bedrijven in de industrie. In Europa stemt men in april van dit jaar over de zogenoemde Markets in Crypto Assets (MiCA). Dit is een raamwerk voor het reguleren van crypto-assets en bedrijven in de Europese Unie.

Lees meer over:
AmerikaCoinbase

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!