‘Bitcoin reageert sneller dan Tesla bij opgaande markt’

De wereldwijde renteverhogingen van de centrale banken zetten veel druk op de prijzen van bitcoin, goud en aandelen. Bitcoin krabbelt de laatste dagen een beetje op, is dit een structureel herstel?

Volgens Mike McGlone, senior grondstoffenstrateeg bij Bloomberg Intelligence verwijst naar de historische prestaties van bitcoin. Oktober is doorgaans de beste maand voor de grootste cryptomunt sinds 2014. Gemiddeld heeft BTC een rendement van 20% in de maand oktober. Gaat bitcoin dat wederom herhalen?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

'Bitcoin reageert sneller dan Tesla bij opgaande markt'
bron: Bloomberg Crypto Outlook

In het Bloomberg Crypto Outlook-rapport van 5 oktober concludeert de analist dat de stijgende rentes een neerwaartse druk uitoefenen op aandelen, edelmetalen en crypto’s. Hij voorspelt dat bitcoin de komende maanden beter gaat presteren dan aandelen zoals Tesla.

‘Zodra het economische tij keert, dan pikken bitcoin, ether en de Bloomberg Galaxy Crypto Index dit beter op dan andere assets, die langzamer reageren’.

McGlone ziet dat bitcoin de laagste volatiliteit ooit heeft ten opzichte van de Bloomberg Commodity Index, die de prijsbewegingen van wereldwijde grondstoffen zoals goud en ruwe olie volgt. Hij suggereert in zijn analyse dat bitcoin in de tweede helft van 2022 zich meer gaat ontkoppelen van de techmarkt.

Minder koersschommelingen maakt een asset minder risicovol, waardoor bitcoin steeds meer naar minder risicovollere assets zoals goud en Amerikaanse staatspapieren gaat bewegen. De komende maanden moet duidelijk worden of McClone het bij het rechte einde heeft.

Goud

Wat ook meespeelt is dat de correlatie met goud aan het stijgen, zo blijkt uit marktcijfers van Kaiko. Dat zou mogelijk institutionele partijen aanspreken, die gevoelig zijn voor het narratief zijn van “digitaal goud” dat bitcoin ook omgeeft.

De correlatie met goud het hoogste niveau heeft onlangs het hoogste niveau bereikt in meer dan een jaar op +0,4.

'Bitcoin reageert sneller dan Tesla bij opgaande markt'
bron: Kaiko

Een correlatie van +1,0 betekent dat de beweging tussen twee verschillende activa synchroon loopt. Een 10% stijging van de goudprijs zou moeten leiden tot een 10% stijging van de bitcoin prijs.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsgoud

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...