'Bitcoin moet horde bij $19.500 overwinnen voor nieuwe all-time high'

'Bitcoin moet horde bij $19.500 overwinnen voor nieuwe all-time high'

De Bitcoin (BTC) prijs moet de weerstand overwinnen bij de $19.500 zone om een nieuw record te bereiken.

Dat is een conclusie die analisten trekken op basis van technische en fundamentele analyses, meldt Cointelegraph.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) prijs en weerstand

Vandaag beukte de prijs tegen een behoorlijke weerstand aan bij $19.500. Het hoogste punt van deze dag is op moment van schrijven $19.490.

'Bitcoin moet horde bij $19.500 overwinnen voor nieuwe all-time high'

Bitcoin daggrafiek, bron: Cryptocompare

Logischerwijs was er sprake van een rij verkooporders tussen $19.450 en $19.550. De anonieme handelaar “Byzantine General” deelt dit overzicht van de orderboeken van beurzen rond $19.500.

Volgens marktonderzoeker en veelgevraagd spreker Vijay Boyapati is deze zone dan ook echt de laatste horde die de cryptomunt moet nemen om door de $19.666 heen te walsen. Hij ziet het als de laatste "sell wall" voordat een nieuw all-time high bereikt wordt.

De komende uren moet duidelijk worden of de koers nogmaals de zone rondom $19.500 gaat testen. Naarmate dat langer duurt, naarmate de kans toeneemt dat de koers gaat dalen.

Trader J.C. Parets waarschuwt handelaren (en niet zozeer de lange termijn investeerders) ook om tijdig in of uit te stappen.

'Hoge funding rate'

Een van de risico's is namelijk dat de funding rate op de futures - en optiemarkt gemiddeld gezien hoog ligt.

De funding rate is de vergoeding die longposities aan shortposities betalen om de marktprijzen te stabiliseren.

Elke 8 uur is er sprake van een nieuw gemiddelde. Zodra deze metric extreem hoog of laag is, is dat een signaal dat de markt oververhit is. Bij Binance ligt de gemiddelde vergoeding op 0,07%, terwijl een vergoeding van 0,01% gebruikelijk is.

Tegelijkertijd neemt het aantal short posities in de markt, waardoor de funding rate weer naar normalere waarden gaat.

Het shorten van Bitcoin in een bullmarkt is niet zonder risico, te meer omdat de vraag naar de cryptomunt onder bedrijven fors is toegenomen dit jaar.

Op fundamenteel niveau is het plaatje echter kraakhelder. In november 2025 is 95% van alle Bitcoin gemined. Van de huidige 18,5 miljoen BTC is slechts een klein percentage op de markt. Dat terwijl de vraag naar die schaarse aanbod alleen maar toeneemt.

De prijs in euro:

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties