Bitcoin prijs boven $43.000, BlackRock ETF groter dan GBTC

Bitcoin stijgt naar meer dan $43.000 doordat de verkoopdruk van GBTC afneemt. Voor het eerst sinds de lancering overtreft de spot Bitcoin ETF van BlackRock de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) qua handelsvolume tot nu toe vandaag, volgens Bloomberg ETF-analist James Seyffart.

Het feit dat het handelsvolume van BlackRock’s spot Bitcoin ETF voor het eerst GBTC overtreft, duidt op een vertraging van de uitstroom voor het ETF van Grayscale, dat sinds de lancering meer dan $5 miljard aan uitstroom heeft gehad. Andere spot Bitcoin ETF’s zijn goed voor een totale instroom van meer dan $5,8 miljard.

Deze trend kan een significante verschuiving markeren en suggereren dat de verkoop van GBTC verzwakt, waardoor de huidige massale verkoopdruk van bitcoin afneemt. Andere spot Bitcoin ETF’s hebben grote instromen ervaren, zoals BlackRock en Fidelity, die samen 98.264 BTC hebben, ter waarde van meer dan $4,1 miljard voor hun ETF’s.

Naarmate de uitstroom van GBTC afneemt en de instroom van andere spot Bitcoin ETF’s toeneemt, wordt BTC onttrokken aan de markt met een recordtempo. Ter illustratie heeft BlackRock sinds de lancering eerder deze maand meer dan 52.026 BTC verzameld. MicroStrategy, bekend om hun agressieve strategie voor het verzamelen van Bitcoin, heeft in de afgelopen ~vier jaar 189.150 BTC verzameld.

Terwijl marktdeelnemers vol spanning wachten op de definitieve cijfers aan het einde van de dag om te zien of de instroom op de spot Bitcoin ETF van BlackRock de uitstroom van GBTC kan blijven overtreffen, stijgt Bitcoin naar meer dan $43.000.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...