Bitcoin prijs boven $46.000, 21% van Amerikanen raakte crypto’s aan

391 totale weergaven

De bitcoin prijs is weer boven de $46.000 geraakt na een dip bij $44.000 op 1 april. Wat zeggen de analisten?

$46.000 fungeert zowel als support als weerstand. Zodra de koers erboven zit, lijkt er meer optimisme in de markt onder bulls. Onder dit level is er meer bearish sentiment.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Matthew Hyland vraagt zich af of de koers voor de tweede achtereenvolgende week boven de $46.000 weet te sluiten. De markt sluit officieus elke zondagnacht om 2 uur.

Rekt Capital zag het dipje naar $44.000 niet als een alarmerende ontwikkeling. De diepere dip naar $43.150 is vooralsnog uitgebleven en de trend lijkt voorlopig naar boven te zijn, aldus deze technisch analist.

Kijken we on-chain, dan staat ruim 63% van alle bitcoin al ruim 12 maanden stil. Die bitcoin doet momenteel niet mee aan de aanbodkant. Houders van bitcoin hebben er blijkbaar vertrouwen in dat de prijs verder gaat toenemen, gezien dit hardnekkige hodl-gedrag ondanks prijsschommelingen.

Onderzoek naar gebruik crypto's onder Amerikanen

Ondertussen neemt de adoptie van bitcoin en crypto's toe. Vorige week hebben we geconcludeerd dat het bitcoinbezit onder Amerikanen is verdriedubbeld in de periode 2018 tot 2021.

Nu zijn er nieuwe data over de cryptomarkt in volle breedte.

Een op de vijf Amerikanen heeft ooit cryptocurrency's gebruikt, erin geïnvesteerd of ze verhandeld. Dat blijkt uit een peiling van NBC News.

De enquête is tussen 18 en 22 maart uitgevoerd met een representatieve steekproef onder 1.000 Amerikanen.

Mannen tussen de 18 en 49 jaar schieten er demografisch uit, onder hen heeft de helft crypto's gebruikt. Bij de leeftijdsgroep tussen 18 en 34 jaar ligt het percentage met 42% iets lager.

Gevraagd wat ze vinden van de crypto-industrie in zijn geheel, zijn de meningen verdeeld. Slechts 19% ziet positieve ontwikkelingen in de industrie, terwijl 25% het als negatief betiteld.

Meer regels voor cryptobezitters

De Biden regering is druk doende om crypto assets verder te reguleren. Zo moet er overkoepelend beleid (toezicht, belastingen) komen dat gedragen worden door alle overheidsinstanties (SEC, CFTC, FinCen, IRS etc).

Ook zijn er plannen om de anti witwasregels aan te scherpen, zoals in Europa ook het geval is. Dat heeft gevolgen voor het in eigen beheer sturen van bitcoin naar elkaar en vanuit beurzen via zogenaamde unhosted wallets.

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle assets.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...