Ruim 63% van alle bitcoin staat al meer dan 1 jaar stil

Ruim 63% van alle bitcoin staat al meer dan 1 jaar stil

Een groot aantal investeerders in bitcoin (BTC) zat al minstens een jaar niet aan hun geld. 63,15% van alle bitcoin staat al meer dan een jaar stil. Dat is bijna een record. Er is meer dan 19 miljoen BTC in omloop.

Het netwerk van bitcoin is voor iedereen inzichtelijk. Dat is een van de belangrijkste principes van bitcoin, maar het zorgt er ook voor dat iedereen de geldstromen kan analyseren. Bedrijven als Glassnode verzamelen die gegevens en presenteren ze in duidelijke en overzichtelijke grafieken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Sparen

Bitcoin is uitermate geschikt om lang vast te houden. Het enige wat je nodig hebt zijn je private keys en software (en hardware) om bij je geld te kunnen.

In dit hoge percentage van ruim 63% zitten ook de verloren coins verstopt. Het beste voorbeeld daarvan is de bitcoin van Satoshi. Volgens schattingen heeft de bedenker van dit digitale geld zo'n 1 miljoen BTC verworven in de begindagen van het netwerk. Tot op de dag van vandaag is er echter geen stuiver van dat geld verplaatst.

Naast Satoshi zijn er ook nog tal van bitcoiners die hun geld hebben verloren. Door eigen toedoen, het noodlot of een combinatie van beide.

Het aantal bitcoin dat stilstaat is een leuke statistiek, maar bevat dus niet alleen het geld van maar trouwe spaarders.

In onderstaande grafiek zie je de verhoudingen nog eens goed. In 2016, 2020 en nu in 2022 staat het percentage van de beschikbare bitcoin op grote hoogtes.

Let ook op het percentage van bitcoin dat stilstaat tijdens grote stijgingen. Vaak zien we op het netwerk een stroom naar beurzen of andere (ver)kopers van BTC. Ook vloeit er steeds meer bitcoin richting grote fondsen of bedrijven.

Lees meer over:
Bitcoin

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties