Bitcoin prijs boven $49.000, 70% van alle bitcoins staat stil

De afgelopen dinsdag is de koers stabiel boven de $48.000 gebleven, iets waar bitcoin zich aan kan vasthouden.

Momenteel staat bitcoin boven de $49.000, de laatste keer dat de koers zich rondom de regionen bewoog was op 13 december.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Aanschafprijzen

De indicator UTXO Realized Price Distribution (URPD) geeft inzicht tegen welke prijs een bepaalde set aan UTXO's (beetjes bitcoin) zijn aangekocht.

Elk balkje is gelijk aan het aantal bitcoin dat voor het laatst binnen die prijsrange is besteed (van eigenaar verwisseld).

Het geeft belangrijke marktinformatie tegen welk prijsniveau de bestaande bitcoin is aangeschaft.

De zone $46.700 tot $48.900 is in een 2021 felbevochten zone geweest tussen bears en bulls, omdat de kostprijs van 5% van alle bitcoins in deze zone ligt, zo concludeert TXMC.

Weet de koers door de $50.000 zone te breken, dan ligt de weg voor bitcoin vrij tot $54.000 enigszins vrij omdat daar historisch gezien relatief minder handelsvolume heeft plaatsgevonden. Dus minder belangen spelen er in die zone.

Verkoopdruk neemt af

Coindesk concludeert dat met name tijdens de Aziatische handelsuren veel bitcoin is verkocht dit jaar en dat deze verkoopstorm binnenkort wel is geluwd.

Geldschieter Babel vermoedt dat deze verkoopdruk afneemt nu de Chinese exchange Huobi definitief is vertrokken uit China. De grootste bitcoin beurs van China mag géén gebruikers uit eigen land bedienen met cryptocurrency's. Het lijkt erop dat Chinese beleggers na de afgelopen all-time high nog snel hun winsten wilden zeker stellen.

Schaarste neemt toe

Tegelijkertijd zien we on-chain juist sterk hodl-gedrag, want de illiquide voorraad bitcoins is gestegen boven de 14 miljoen, zo blijkt uit cijfers van Glassnode.

Dat is 70% van alle gedolven bitcoins en 63% van alle bitcoins ooit (te delven tot het jaar 2140).

De prijs in euro's:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle beleggingen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...