Bitcoin wallet uit 2013 komt tot leven en verstuurt 321 BTC

Bitcoin wallet uit 2013 komt tot leven en verstuurt 321 BTC

Een zeer oud bitcoin adres is plots weer tot leven gekomen. Op het adres staat 321 bitcoin (BTC), goed voor ruim 15,1 miljoen dollar.

Opmerkelijk: het is 8 jaar en 9 maanden geleden dat dit adres acties was.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het is onbekend wie er achter de wallet schuilt. Door de transparantie van het bitcoin netwerk is voor iedereen zichtbaar wanneer een adres actief wordt, maar de eigenaar is pseudoniem. Organisaties zoals Whale Alerts houden deze oude wallets in de gaten.

In 2013 waren deze bitcoins iets meer dan 6.500 dollar waard, maar in minder dan 9 jaar tijd is dat vermogen naar 15,1 miljoen dollar gegroeid.

Oude wallets

Onlangs werd een stokoude wallet actief met daarop 235 bitcoins. Het komt regelmatig dat slapende satoshi's ontwaken en dat zorgt in de community altijd voor speculatie en commotie.

Het blijft gissen waarom bepaalde wallets jarenlang slapen. In sommige gevallen is een wallet niet meer toegankelijk omdat de houder ervan de private keys heeft verloren. In andere gevallen zijn het lange termijn hodlers die geloof hebben in bitcoin als een nieuwe vorm van geld.

Voor zover bekend zijn de 321 bitcoins niet naar een exchange wallet gestuurd, dus de transactie was niet bedoeld om de winst te verzilveren maar heeft eerder met herstructurering van iemands wallets te maken.

Maar helemaal zeker weet je het nooit.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin wallet

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties